Vali Şakalar: Malazgirtten 14 Yıl Sonra Sinopa Gelmişiz

Sinop Valisi Köksal Şakalar, Biz İslam boyutuyla, Türkler boyutuyla baktığımızda, Malazgirtten 14 yıl sonra Sinopa gelmişiz dedi.

Vali Şakalar: Malazgirtten 14 Yıl Sonra Sinopa Gelmişiz
  • 05 Ekim 2018, Cuma 12:29
Sinop Valisi Köksal Şakalar, Biz İslam boyutuyla, Türkler boyutuyla baktığımızda, Malazgirtten 14 yıl sonra Sinopa gelmişiz dedi.
Sinopta Türk İslam Kültürü Sempozyumu gerçekleştirildi. Sinop Üniversitesi tarafından Ahmet Muhip Dıranas Otelinde düzenlenen sempozyuma, Sinop Valisi Köksal Şakalar, Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman, Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Melih Keleş ve vatandaşlar katıldı.
Burada konuşan Vali Köksal Şakalar, “İlk olarak Batmandaki şehitlerimize rahmet diliyorum. Ailelerine sabır diliyorum. Biz yıllardır şehit veriyoruz. Yüz yıllardır şehit veriyoruz. Vatanı vatan yapmak için belki şehitte vermek gerekiyor. Biz biz olduğumuz sürece bizimle uğraşacak birileri muhakkak oluyor. Bunlar yerine göre dışarıdan devletler, yerine göre de devletlerin maşaları örgütler olabiliyor. İnşallah bizim devletimiz, evvel müddet devam edecek. Kıyamete kadar da devletimizle, milletimizle var olacağız. Tekrardan, Sinopa bu sempozyuma dönecek olursak, rektör hocamızın da belirttiği gibi tarihi çok eskilere dayanan bir şehir. Liman şehri. Denize açık bir şehir. Ulaşımın rahat yapılabildiği bir şehir. Dolayısıyla tarihçiler, hocalarımız vardır. Bu milattan öncesi nereye gider. Kimse sonunu bilmiyor. Dün Sinop Müzemizi gezmek nasip oldu. Orada bulunan heykeller, yazıtlar, Sinopun gerçekten çok eski bir tarihi olduğunu gösteriyor. Sinop liman kenti olması dolayısıyla değişik kültürlerin uğrak yeri, insanların göç ettikleri, yerleştikleri bir mekan olarak tarihte yerini bulmuş. Biz İslam boyutuyla, Türkler boyutuyla baktığımızda, Malazgirtten 14 yıl sonra Sinopa gelmişiz. Tekrardan el değişiklikleri olmuş. Sinopun özelliği Alanya ile birlikte Selçuklunun elindeki iki liman kenti olması. Denize açılan biri Akdeniz birisi Karadeniz iki penceremiz, kapımız olması. Burada İslamın şehitlerinden diye bahsedilen Seyit Bilal Hazretleri var diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık