Uluslararası Medya Temsilcileri, Kastamonuya Geldi

“2018 Kastamonu Türk Dünyası Kültür Başkenti” etkinlikleri kapsamında uluslararası yabancı basın mensupları, Kastamonuya geldi.

Uluslararası Medya Temsilcileri, Kastamonuya Geldi
  • 16 Temmuz 2018, Pazartesi 17:20
“2018 Kastamonu Türk Dünyası Kültür Başkenti” etkinlikleri kapsamında uluslararası yabancı basın mensupları, Kastamonuya geldi.
Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen Kastamonunun tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünce (BYEGM) düzenlenen geziye 11 farklı ülkeden 60 yabancı ülkelerin gazetecileri katıldı.
Gazetecilerle Valilik Toplantı Salonunda bir araya gelen Vali Yaşar Karadeniz, yabancı medya temsilcilerine Kastamonunun tarih ve kültür zenginliği hakkında bilgi verdi.
Kastamonuyu ziyarete gelen medya temsilcilerinin geldikleri ülkelerin gönül coğrafyasında bulunan ülkeler olduğunu kaydeden Vali Karadeniz, kültür ve tarih kenti Kastamonunun 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti olduğunu hatırlatarak, “900 yıldır Türk yurdu Kastamonu, Osmanlı İmparatorluğuna geçtikten sonra İstanbul Boğazına kadar olan bölgenin yönetim merkezi olmuştur. İçinde bulunduğumuz bina da 1902 yılında yapılmıştır ve bu geniş coğrafyanın yönetildiği valilik binasıdır” dedi.
Kastamonunun Kurtuluş Savaşında da önemli bir görev üstlendiğini belirten Vali Karadeniz, Bu şehir Kurtuluş Savaşında işgal görmeyen birkaç vilayetten biri. Özellikle Karedeniz üzerinden getirilen cephanenin cepheye ulaştırılması için lojistik merkezi haline dönüşmüştür. Bu mühimmatların cepheye götürülüşü kağnılarla sağlanmıştır diye konuştu.
BYEGM Basın Yayın Dairesi Başkanı Habib Kaya ise, Kastamonuyu ve Kastamonu aracılığıyla Türkiyeyi tanıtmak için bu organizasyonu yaptıklarını ifade ederek, “Gezimiz verimli geçiyor. Farklı ülkelerden gelen gazeteciler, konuklarımız oldu. Kültürümüzü tanıtmak için önemli bir fırsat oldu şeklinde konuştu.
Buradaki programın ardından Kurşunlu Handa yabancı medya kuruluşlarının temsilcilerine Kastamonunun yöresel ürünlerinden oluşan yemek ikramında bulunuldu. Yemekte konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Türk Dünyası Kültür Başkenti ilen edilen Kastamonunun özelliklerini ve güzelliklerini Türk Dünyası ülkelerine tanıtma imkanı buldukları için mutlu olduğunu dile getirdi. Başkan Babaş, “Bu yüzden yabancı medya kuruluşlarımızın temsilcilerinin Kastamonuya gelmesinden dolayı çok mutlu olduğumu söyleyebilirim. Kastamonuyu gezip gördüğünüz zaman Kastamonuyu daha iyi tanıma, Kastamonunun özelliklerini daha iyi görme ve anlama imkanı bulacaksınız. Kastamonunun tarihiyle, kültürüyle, doğasıyla harika bir il. Kastamonu, Dünyadaki güzelliklerden birisidir” ifadelerini kullandı.
Uluslararası Medya Buluşması programına Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Moldova, Tunus, Suudi Arabistan, Kuveyt, Cezayir, Bosna-Hersek, Filistin, Kırgızistan, Makedonya, Hırvatistan, Katar, Arnavutluk ve Lübnandan yabancı medya temsilcileri katıldı. Yabancı medya temsilcileri, 19 Temmuz Perşembe gününe kadar Kastamonunun tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret edecekler.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık