Uluslararası Adana Film Festivali Kapsamında Muhsin Ertuğrul Sergisi Açıldı

Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında Muhsin Ertuğrul Sergisi açıldı.

Uluslararası Adana Film Festivali Kapsamında Muhsin Ertuğrul Sergisi Açıldı
  • 24 Eylül 2018, Pazartesi 13:51
Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında Muhsin Ertuğrul Sergisi açıldı.
Sergide, Ertuğrulun tiyatro oyunları, filmlerinden çekilmiş fotoğraflar sanatseverlere sunuldu. Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu fuayesindeki ergiye, sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.
Sergiye ünlü tiyatrocu Ayla Algan da katıldı. Muhsin Ertuğrulu anlatan Algan, Ertuğrulun 1960ta kendisini şehir tiyatrosuna davet ettiğini belirterek, Muhsin Ertuğrul benim hocamdı. Muhsin hoca bize çok fazla olanak tanıdı. Bizi şehir tiyatrosuna çağırarak büyük bir risk aldı, bizleri büyük birer oyuncu yaptı. Ben ne öğrendiysem, ondan öğrendim. Keşke Muhsin hocam yaşasaydı da buradaki gençleri görseydi. Onun için her zaman gençler geliyordu” diye konuştu.
Uluslararası Adana Film Festivalini düzenleyenleri tebrik eden Algan, Antalya Film Festivalini biz tutmuyoruz artık. Antalya Film Festivaline hiçbirimiz gitmiyoruz. Kendini bilen hiçbir sanatçı gitmez oraya” dedi.
Serginin açılmasının ardından Muhsin Ertuğrul Sineması hakkında bir söyleşi gerçekleştirildi.

Muhsin Ertuğrul kimdir?
Muhsin Ertuğrul, Türk tiyatrocu, yönetmen, oyuncu ve yapımcıdır. Türk tiyatrosunun batılı anlamda kurucusu olarak kabul edilen Ertuğrul, sinema alanında da Türkiyede ilk önemli katkıları gerçekleştirmiş, 1922-1939 yılları arasında Türkiyede film yapan tek kişi oldu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık