Türkiyenin Kültürel Ögeleri İrlandada

Türkiyenin kültürel ögeleri arasında yer alan Ayasofya Müzesi, Efes Antik Kenti, İzmir Elhamra Opera Binası, Urlanın balıkçı kayıkları İrlandaya konuk oldu.

Türkiyenin Kültürel Ögeleri İrlandada
  • 25 Ağustos 2018, Cumartesi 10:33
Türkiyenin kültürel ögeleri arasında yer alan Ayasofya Müzesi, Efes Antik Kenti, İzmir Elhamra Opera Binası, Urlanın balıkçı kayıkları İrlandaya konuk oldu.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Angela Burns, Türkiyede yaşayan bir yabancı gözüyle ülkenin kültürünü, tarihi ve coğrafi yerlerini illüstrasyon sanatıyla buluşturdu. Burns, eserlerini İrlandanın en büyük festivali Feile an Phobailde sergiledi. İrlandanın Belfast Kenti Belediye Başkanı Deirdre Hargeyin de katıldığı sergide, Burns Türkiye ve İrlandadan illüstrasyona dönüştürdüğü 12 eserle yer aldı.
Festivalin ülkenin en büyük etkinliği olduğunu ve 30. yılını kutladığını belirten Burns, İrlanda ve yurtdışında yaşayan 40ın üzerinde sanatçının eserleriyle etkinliğe katıldığını söyledi. Kültürlerin birleşmesi ve kimliğin dönüşümünü eserlerine yansıttığını kaydeden Burns, 12 yıldır Türkiyede yaşadığını, ülkeye özgü tarihi ve kültürel ögeleri çizmenin kendisini heyecanlandırdığını ifade etti.

Türkiyede yaşayan İrlandalı gözüyle tarih ve kültür
Burns, “Türkiyeyi anlatmayı seviyorum. Bir yabancı ve uzun yıllardır Türkiyede yaşayan birisi olarak tarihi ve kültürel ögelere farklı gözle bakabiliyorum. Turistlerin kendi kültürleriyle karşılaştırdıklarında hangi ögeyi farklı bulacağını biliyorum. Türkiyenin kültürel ögelerini eserlerimle anlatmak istedim. Sergide de Türkiyenin çeşitli tarihi yerlerini tanıtmaktan mutluluk duydum” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık