Türkiyenin İlk Opera Ve Bale Festivali 25. Kez Kapılarını Açıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi tarafından düzenlenen ve kültür turizmine önemli katkılar veren Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali 4-18 Eylül 2018 tarihleri arasında Aspendos Antik Tiyatroda başlıyor.

Türkiyenin İlk Opera Ve Bale Festivali 25. Kez Kapılarını Açıyor
  • 01 Eylül 2018, Cumartesi 16:06
Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi tarafından düzenlenen ve kültür turizmine önemli katkılar veren Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali 4-18 Eylül 2018 tarihleri arasında Aspendos Antik Tiyatroda başlıyor.
Bu yıl 25incisi düzenlenecek olan Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivalinin programı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni Murat Karahan ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekicinin katılımıyla Haşim İşcan Kültür Merkezinde basın toplantısı düzenlendi.

Sanat içinde çalışıyoruz
Toplantıda konuşan Genel Sekreter Birol Ekici, belediye olarak sadece yol, su ve alt yapı yapmadıklarının altını çizerek, aynı zamanda Antalyanın, turizmin yanında kültür ve sanatın da başkenti olması için çalıştıklarını kaydetti.
Bu alanda Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türelin talimatlarıyla önemli çalışmaları olduğunu vurgulayan Ekici, bu etkinliği Antalyada düzenleyen Devlet Opera ve Balesine teşekkür etti.

Kültür ve turizm iç içedir
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni Murat Karahan, Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivalinin ise çeyrek asırdır Türkiye ile Antalya ile özdeşleşen çok önemli bir festival olduğunu vurguladı. Festivalden yurt dışında da büyük bir saygıyla bahsedildiğine değinen Karahan, Dünyanın her yerinde kültür ve turizm aslında iç içedir. Birbirinden bağımsız değerlendirilmiyor. Festivaller o bölgenin ciddi anlamda kalkınmasına yardımcı oluyor. Turizm için gelenler opera ve baleye destek veriyor. Bu senede festivalimizin 25. yılına çok yakışır şekilde muazzam bir program hazırladık dedi.

Turandot ile başlıyor
Festivalin 4 Eylül günü Puccinin en sevilen operası ‘Turandot ile başlayacağını ifade eden Karahan, Turandot, ilk prömiyerini yıllar önce Ankarada yapmıştı. Biz bunu yeniden canlandırıyoruz. Aspendosun da doğal akustiği ve güzelliğiyle mistik yapısıyla muhteşem bir görüntü ortaya çıkıyor. 4 Eylül günü ben de sahnede olacağım. 10 Eylülde Zorba sahnede olacak. Son yıllarda başarı kazanan eserlerimizden biridir. Ankarada kapalı gişe oynuyoruz. En büyük sürpriz 13 Eylül Perşembe günü Bolşoy Balesini ağırlıyoruz. Dünya bale tarihin en önemli ikonlarından biridir. 18 Eylülde ‘Aida operamız ile festival sona erecek diye konuştu.

Ücretsiz ulaşım
Çok özel eserlerin izleyiciyle buluşacağını kaydeden Murat Karahan, turistlerden ciddi bir kalabalık olduğunu ve Aspendosun yeniden eski kalabalık günlerine geri döneceğine dikkat çekti.
Karahan, Antalya Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla Aspendosa gidiş ve dönüş olmak üzere ücretsiz otobüs seferlerinin olduğunu kaydetti.
Murat Karahan, festivallerin marka değerinin artması için mutlaka bölgedeki turizm firmalarının destek vermesini sözlerine ekledi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık