Türkiyede Felsefe Konusu Caddebostanda Konuşuldu

Maltepe Üniversitesi ve Kadıköy Belediyesinin iş birliği ile gerçekleşen Felsefe Seminerinde Prof. Dr. Betül Çotuksöken felsefe dilinde konuştu ve Türkiyede felsefe dünyasında neler olduğunu anlattı.

Türkiyede Felsefe Konusu Caddebostanda Konuşuldu
  • 13 Ekim 2018, Cumartesi 15:17
Maltepe Üniversitesi ve Kadıköy Belediyesinin iş birliği ile gerçekleşen Felsefe Seminerinde Prof. Dr. Betül Çotuksöken felsefe dilinde konuştu ve Türkiyede felsefe dünyasında neler olduğunu anlattı.

Maltepe Üniversitesi ve Kadıköy Belediyesinin iş birliği ile gerçekleşen Felsefe Semineri, Caddebostan Kültür Merkezinde gerçekleşti. Seminere konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Betül Çotuksöken, katılımcılara Türkiyede felsefe dünyasında neler olduğunu anlattı. Samimi bir sohbet havasında gerçekleşen seminerde; Çotuksöken, Türkiyede felsefenin özellikle cumhuriyet döneminde ivmelenmesine dikkat çekti ve katılımcıların sorularını da yanıtladı.

Caddebostandaki dördüncü felsefe semineri
Seminer sonrasında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Betül Çotuksöken, Bu yıl bizim 4üncü yılımız. Caddebostan Kültür Merkezinin felsefe seminerlerini 4 yıldır devam ettiriyoruz. Bu sene konumuz Türkiyede felsefe. Neler yapıldığını daha yakından görmek istiyoruz. Türkiyedeki felsefe çalışmalarının dünyadaki felsefe çalışmalarına nasıl eklendiğini ve bu çalışmaların, felsefece dünyaya bakışın özellikle cumhuriyet döneminde nasıl ivme kazandığını da göstermek üzere, Maltepe Üniversitesinin Felsefe Bölümünün öğretim üyeleri başta olmak üzere çalışmalarımız sürdüreceğiz dedi.

Dünyaya felsefece bakışın örneklerini göstermeye çalışmaktayız
Felsefi bakışın her insanın işine çok yarayacağına dikkat çeken Çotuksöken, Ocak sonuna kadar sürecek bu çalışmalar, umarız halkın her zamanki ilgisi, Kadıköylülerin ilgisi, İstanbulluların ilgisi her zamanki gibi çok olacak. Daha önceki yıllarda da yaptığımız bu çalışmalarda ilgi çok yüksekti. Dünyaya felsefece bakışın örneklerini göstermeye çalışmaktayız. Bu bakışın da her birimizin işine çok daha fazla yarayacağını biliyorum. Çünkü felsefe hem bir düşünme yolu, hem bir bilme yolu ama aynı zamanda bir yaşama yolu da olarak da ortaya çıkabilir. Bütün bu çalışmaları, yaptığımız işleri ve ürünleri buraya gelen konuklarla paylaşacağız. Felsefece söyleşeceğiz burada diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık