Türk Dünyasının Şair Ve Müzisyenleri Adanada

Adana Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle gerçekleştirilen 4. Çukurovada Türk Dünyası Şiir ve Müik Festivaline katılan sanatçılar, kardeşliği ve birliği pekiştirmek için şiir dinletileri ve konserler gerçekleştirecek.

Türk Dünyasının Şair Ve Müzisyenleri Adanada
  • 26 Ekim 2018, Cuma 17:16
Adana Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle gerçekleştirilen 4. Çukurovada Türk Dünyası Şiir ve Müik Festivaline katılan sanatçılar, kardeşliği ve birliği pekiştirmek için şiir dinletileri ve konserler gerçekleştirecek.
Adanada bu yıl 4üncüsü düzenlenen Çukurovada Türk Dünyası Şiir ve Müzik Festivalinin 10 ülkeden 251 şair ve müzisyeni, kente geldi. Çukurova Edebiyatçılar Denreği Başkanı Halise Tekbaş ile Azerbaycan, Irak, Kazakistan, Rusya, Özbekistan, Estonya, Tacikistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Tataristan ve Türkiyenin dört bir yanından Adanaya gelen edebiyatçı, müzisyen, gazeteci, yazar ve fotoğraf sanatçısıyla birlikte Adana Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlünün yerine konukları ağırlayan Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Halil Avşar, böyle bir etkinliğin Türk toplumlarının kardeşliğini, tarihsel bağlarını ve birliğini daha da pekiştireceğini vurguladı.
Türk dünyasından edebiyatçıların hediye ettiği eserleri kabul eden Halil Avşar, böyle bir etkinliğin Türk toplumlarının kardeşliğini, tarihsel bağlarını ve birliğini daha da pekiştireceğini vurguladı. Avşar, “Türk dünyasının varolan o zengin kültürünü, sanatını, şiirini evrensel hale getirecek, dünyayla paylaşmasını sağlayacak önemli bir faaliyet olan Çukurovada Türk Dünyası Şiir ve Müzik Festivaline destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.
Çukurova Edebiyatçılar Derneği Başkanı Halise Tekbaş ise 26-28 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek 4. Çukurovada Türk Dünyası Şiir ve Müzik Festivaline katılan sanatçıların yapılacak gezilerde Adananın kültürel, tarihi ve doğal güzelliklerini yakından tanıma imkanı bulacağını belirtti. Tekbaş, festival kapsamında Ramazanoğlu Kültür Merkezinde, Karaisalı Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda ve 75. Yıl Sanat Galerisinde şiir dinletisi sunacağını, aşıklar ve halk ozanlarının konserler vereceğini kaydetti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık