Turistler Akın Etti, Adım Atacak Yer Kalmadı

Yerli ve yabancı turistlerin Mardine ilgisi tam gaz devam ediyor. Turistlerin akın ettiği kentteki caddelerde adım atacak yer kalmadı.

Turistler Akın Etti, Adım Atacak Yer Kalmadı
  • 02 Eylül 2018, Pazar 15:35
Yerli ve yabancı turistlerin Mardine ilgisi tam gaz devam ediyor. Turistlerin akın ettiği kentteki caddelerde adım atacak yer kalmadı.
Mardin, valilik ve büyükşehir belediyesi öncülüğünde başlatılan turizm seferberliğinin meyvelerini almaya devam ediyor. Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği kentte, bu hareketlilik tam gaz devam ediyor. Tarihi yerleri gezmeye gelen turistler, kent merkezinin yanı sıra Midyat ve Nusaybin ilçelerinde de yoğunluk oluşturdu. Merkezdeki yoğunluk nedeniyle araç park edilecek ve adım atılacak yer bile neredeyse kalmadı.

“Gelenlerde iz bırakan bir şehir”
Yerli turist Seda Pilgir, Mardini çok beğendiğini belirterek, “Harika bir şehir, Daraya, Kasımiye Medresesine ve birçok yere gittik. Gezimize devam ediyoruz. Mardini kesinlikle herkese öneriyorum. Gelenlerde iz bırakan ve bırakacak bir şehir” dedi.

“Yoğunluk nedeniyle çok mutluyuz”
Kentin tarihi yerlerinde sokak sanatçılığı yapan Seyfullah Yavuz, Mardini güzelleştirmek ve renk katmak için sokaklarda müzik yaptıklarını anlatarak, “Çok güzel tepkiler alıyoruz ve yoğunluk nedeniyle çok mutluyuz” diye konuştu.
Sokak sanatçısı İbrahim Yıldırım, kentteki yoğunluğun memnuniyet verici olduğunu dile getirerek, herkesi Mardine davet etti.

“Misafirleri evlerimizde ağırlıyoruz”
Telkari satan Hasan Anuk, turizmin huzurla orantılı olduğunu anlatarak, “Mardinde yer bulmak bile sıkıntılı. Özelikle 9 günlük bayram tatilinden sonra insanlar caddelerde konaklamak zorunda kalacaktı. Misafirleri evlerimize aldık. Otellerde yer yok. Çoğu kişi korkarak geliyor ama huzuru gördükten sonra biz Mardine geleceğiz diyen çok” ifadelerinde bulundu.
Esnaf Funda Aksan ise, “Mardin dünyada 3üncü sit alanı olan bir şehir. Rüyaların şehri Mardine herkesi davet ediyoruz” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık