Tatvan Doğu Anadolu Kültür Ve Sanat Festivali Başladı

Bitlisin Tatvan ilçesinde bu yıl 50.si düzenlenen Tatvan Doğu Anadolu Sanayi ve Ticaret Fuarı Kültür Sanat Festivali başladı.

Tatvan Doğu Anadolu Kültür Ve Sanat Festivali Başladı
  • 02 Temmuz 2018, Pazartesi 8:53
Bitlisin Tatvan ilçesinde bu yıl 50.si düzenlenen Tatvan Doğu Anadolu Sanayi ve Ticaret Fuarı Kültür Sanat Festivali başladı.
Tatvan Belediyesi tarafından organize edilen festivalin açılışı, Tatvan Belediyesi ek hizmet binasının önünden fuar alanına kadar yapılan kortej yürüyüşle başlayarak, fuar alanında düzenlenen açılış programı ile devam etti.
Farklı illerden gelen folklor ekiplerinin halk oyunları gösterisiyle startı verilen Tatvan Doğu Anadolu Sanayi ve Ticaret Fuarı Kültür Sanat Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Çevre illerden çok sayıda vatandaşın da yoğun ilgi gösterdiği fuarın açılış konuşmasını yapan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, 50. yıla özel bir program hazırladıklarını söyledi. Yaklaşık 4 yıllık bir dönemi büyük bir sorumlulukla devam ettiklerini belirten Başkan Aksoy, bölgede huzurun hakim olmasıyla birlikte insanların artık güven içinde yaşamaya başladığını ifade etti.
Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu ise büyük devlet olmanın kolay olmadığını belirterek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Tatvanda yarım asırdır devam eden fuar geleneğinin önemine vurgu yapan Vali Ustaoğlu, “Doğu Anadolunun ve bölgemizin incisi Tatvan ilçemizin böyle güzel bir organizasyon için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bugün 50.si düzenlenen bu organizasyon bölgemize, ilimize, ilçemize biz biliyoruz ki kültürel anlamda ve ekonomi anlamında çok değerler katmıştır. Büyük devlet olmak kolay değil. Büyük devlet olmak tarihine, geçmişine, geleneklerine ve kültürüne sahip çıkmakla olur. Bölgemizdeki el emeği, göz nuru ürünlerin sergilenmesinde ve en önemlisi bu tür organizasyonlara dışarıdan buraya gelen misafirlerimiz bölgemize yakışan, güzel işlerin yapılmasının altına imza atıyorlar. Tatvan son yıllarda alt yapı hizmetleriyle ilçemize yakışan çok güzel hizmetlerdir. Bu tür hizmetleri bu bölgede sürekli hale getirmek çok önemli. Bu tür şeyler huzur ve emniyet ortamıyla olur” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından bu yıl 50.si düzenlenen Tatvan Doğu Anadolu Sanayi ve Ticaret Fuarı Kültür Sanat Festivali ve fuarla birlikte hizmete giren Fuar Kongre ve Sergi Merkezinin açılışı yapıldı. Açılış sonrası davetliler hep birlikte açılan stantları ve sergileri gezdi. Ardından ise ünlü sanatçı Derya Uluğ tarafından konser verildi. Seslendirdiği şarkılarla alandakileri coşturan ünlü sanatçı konseriyle büyük beğeni topladı.
Tatvan Doğu Anadolu Sanayi ve Ticaret Fuarı Kültür Sanat Festivali 1 - 10 Temmuz tarihleri arasında her gün farklı etkinlik, yarışma ve konserlerle devam edecek.
Açılışa Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Bitlis İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Güroymak Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Tatvan 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Tamer Atay, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, il dışından gelen davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık