Sezonun İlk Opera Eseri Sahnelendi

Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB) ilk opera eseri “Il Signor Bruschino (Beklenmedik Evlat)”yu Samsunlularla buluşturdu.

Sezonun İlk Opera Eseri Sahnelendi
  • 08 Ekim 2018, Pazartesi 11:52
Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB) ilk opera eseri “Il Signor Bruschino (Beklenmedik Evlat)”yu Samsunlularla buluşturdu.
Samsun Devlet Opera ve Balesinin 2018-2019 sanat sezonun ilk prömiyer eseri Il Signor Bruschino 6 ve 8 Ekim tarihlerinde seyircinin karşısına çıktı. Komik opera türünün önemli temsilcilerinden G. Rossininin bestelediği, rejisörün ince detaylarla süslediği eser seyircisinden coşkulu alkış aldı. 39 opera eseri bulunan besteci G. Rossininin henüz 21 yaşındayken bestelediği Il Signor Bruschino, komik opera tarzıyla güncelliğini koruyan, La Cambiale di Matrimonio ile başlayan tek perdelik komik opera serisinin dördüncüsü ve sonuncusu. Tam ismi Il Signor Bruschino (Il Figlio Per Azzardo) (Beklenmedik Evlat) olan eserin librettosu, Venedikli şair Guiseppe Maria Foppa tarafından yazıldı.
Dünya prömiyeri Venedikte 1813 yılında yapılan eser, Aydın Buğra Güvenin rejisörlüğünde Samsun Operasında sahneleniyor. 1970lerin tarzıyla sahneye koyulan eser, birbirinden nefret eden babaların çocukları, Florville ve Sofianın aşklarını anlatıyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık