‘Sezen Sokakta Belgeseli İlk Kez İzleyici Karşısında

Dijital televizyon platformu TV+, Türkiyenin ilk ve en köklü film festivalinin bu yılki ana iletişim sponsoru oldu. Festivalde, Erkan Güleryüz tarafından hayata geçirilen ‘Sezen Sokakta Belgeseli ilk kez izleyici karşısına çıktı.

‘Sezen Sokakta Belgeseli İlk Kez İzleyici Karşısında
  • 03 Ekim 2018, Çarşamba 10:25
Dijital televizyon platformu TV+, Türkiyenin ilk ve en köklü film festivalinin bu yılki ana iletişim sponsoru oldu. Festivalde, Erkan Güleryüz tarafından hayata geçirilen ‘Sezen Sokakta Belgeseli ilk kez izleyici karşısına çıktı.

Turkcell, bu yıl 55incisi gerçekleştirilen sinema organizasyonu Uluslararası Antalya Film Festivali, TV+ın katkılarıyla yapıldı. Şirket açıklamasına göre bu yıla özel 55 özel filmin sinemaseverle buluştuğu festivalde, Türk Pop Müziğinin efsane sanatçısı Sezen Aksunun şarkılarının yer aldığı ‘Sezen Sokakta Belgeselinin de ilk gösterimi festival kapsamında gerçekleştirildi.

“fizy üzerinden milyonlarla buluşacak”
Turkcell olarak bir günün bin 440 dakikasında müşterilerinin yanında olmayı hedeflediklerini belirten Turkcell Dijital Servisler ve Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ayşem Ertopuz, “Turkcell olarak son 10 yılın en yüksek büyüme oranlarını yakalamaya devam ediyoruz. Bu rekor büyümede, data ve dijital servislerimiz büyük rol oynuyor. 3.5 yıl önce başladığımız dijital yolculuğumuzda dönüşümümüzü tamamladık ve dünyanın ilk dijital operatörü haline geldik. Dijital operatör olarak her geçen gün müşterilerimizin bin 440 dakikasına daha fazla katkı sunabilmek için çalışıyoruz” dedi.

Turkcellin yerli uygulamaları aracılığıyla sanat ve müziği her zaman desteklediklerini vurgulayan Ayşem Ertopuz sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bizim için heyecan verici bir projenin de destekçisi olmaktan mutluluk duyuyoruz. 2017 yılının sonunda hazırlıklarına start verilen ‘Sezen Sokakta belgeseli, Türk Pop Müziğinin gelişimi açısından da önemli bir arşiv niteliğinde Sezen Aksunun unutulmaz şarkılarıyla bezenmiş bu değerli belgeseli, müzik ve sinemaseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Festivaldeki galanın ardından belgeselin Türkiyenin dijital müzik platformu fizy üzerinden milyonlarla buluşacağını da eklemek isterim”.

“Sinema endüstrisini sahipleniyoruz”
fizy ile müziğin gelişimini destekleyen Turkcell, TV+ ile de sinema sektörünü sahiplendiğini ortaya koyuyor. Bu kapsamda ulusal ve uluslararası birçok film festivalinin sponsoru olduklarını hatırlatan Turkcell Dijital Medya ve Eğlence Servisleri Direktörü Barış Zavaroğlu, 3 milyondan fazla aktif kullanıcısıyla mobilde en çok takip edilen televizyon platformu TV+ın yerli ve yabancı içeriklerle tüketicilerin hayatına dokunmakla kalmayıp, sadece bu yıl açık hava film gösterimleriyle ulusal ve uluslararası film festivallerine destek verdiklerini belirtti.

Barış Zavaroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Dijital operatör olma ayrıcalığını TV+ ile kullanıcılarımıza yaşatıyoruz. Ultra HD kanallarımız, seçkin spor etkinlikleri ve en yeni teknolojik deneyimleri kullanıcılarımıza sunmanın yanı sıra, yerli-yabancı film ve dizilerden oluşan 3 binden fazla içeriği TV Sadece dijitalde kalmayıp, sinema alanında yaptığımız işbirlikleri ve sponsorluklarla da tüm Türkiyeyi kucaklıyoruz. 2 yıldır yaz boyunca devam eden açıkhava sinema etkinliklerimizle dünya klasikleri ve festival filmlerinin öne çıkan seçkilerini sinema severlerle buluşturduk. Türk sinemasını desteklediğimiz iş birliklerine imza attık. Sanatı destekleme stratejimizin önemli bir parçası olarak Türkiyenin ilk ve en köklü film festivali olan 55. Uluslararası Antalya Film Festivalinin ana iletişim sponsoru olmanın da gururunu yaşıyoruz.”

Müzik ve sinema belgeselde buluşuyor, sokakta müzik yapan sanatçıların gözünden anlatıyor
Bu belgesel müzik ve sinemayı Erkan Güleryüzün yazdığı, Bedran Güzelin yönettiği ‘Sezen Sokakta belgeseli hemen herkesin ruhuna dokunan Sezen Aksu şarkılarından 10 tanesini, Ankara-İstanbul-İzmir-Eskişehir-Mardin-Antalya-Kapadokyada hayata geçen akustik performanslarla sergiliyor. fizy sponsorluğunda yapılan çekimler, Peribacaları, Kaleiçi Çarşı, İzmir Kordon, Ankara Garı gibi hayatımızın içinden Türkiyeye özel mekanlarda gerçekleştirildi. Proje kapsamında İstanbulda yapılan son çekimde ise Sezen Aksunun sürpriz katılımıyla performans çekimleri tamamlandı.

Belgeselle ilgili bilgi veren projenin fikir babası Erkan Güleryüz işin hikayesini şöyle anlattı: “Bu proje, Sezen şarkılarının hayatımızdaki yerinden yola çıkarak; şu anda sokakta müzik yapan, kariyerinin bir noktasında sokakta müzik yapmış müzisyenlerle birlikte, bu proje için sokağa çıkan profesyonel müzisyenler bir araya geldi. Amaç bu duyguyu bir kere de onların penceresinden görmekti. Yüzlerce grup ve solist arasından bu proje için en uygun olanlara teklif götürerek bu belgesele dahil ettik. Şimdi ilk gösterimini gerçekleştirdik ve 1 ay boyunca sadece fizyde yayınlanacak”

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık