Şerefiye Sarnıcı ‘Atlar, Hatlar Ve Süleymanname Sergisine Ev Sahipliği Yapıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür AŞnin projelendirdiği, Süleyman Saim Tekcanın 30 yıllık heykel ve gravürlerinden oluşan “Atlar, Hatlar ve Süleymanname” başlıklı sergisi, sanatseverlerle buluştu.

Şerefiye Sarnıcı ‘Atlar, Hatlar Ve Süleymanname  Sergisine Ev Sahipliği Yapıyor
  • 25 Ekim 2018, Perşembe 9:53
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür AŞnin projelendirdiği, Süleyman Saim Tekcanın 30 yıllık heykel ve gravürlerinden oluşan “Atlar, Hatlar ve Süleymanname” başlıklı sergisi, sanatseverlerle buluştu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür AŞ tarafından Süleyman Saim Tekcanın, Tophane-i Amirede sergilenen “Döngüsel Seyir” başlıklı sergisinden sonra geniş kapsamda açacağı “Atlar, Hatlar ve Süleymanname” başlıklı sergisi, Şerefiye Sarnıcında sanatçının 30 yıllık heykel ve gravürlerinden seçilmiş özel dizgiler ile sunuldu. Küratörlüğünü Mehmet Lütfi Şenin üstlendiği serginin yerleşimini Ömer Aydın, Hamza Algül ve Delan Atasayar birlikte hazırladı.
Süleyman Saim Tekcanın Şerefiye Sarnıcına özel tasarlanan “Atlar, Hatlar ve Süleymanname” sergisinde; at heykelleri, at gravürleri, heykel ve gravür detaylarında yer alacak hatlar sanatseverlerle buluştu. Sergide sarnıcın duvarlarıyla bütünleşen gravürler, suya yansıyan üç boyutlu çalışmalar ve bu çalışmaların duvarlarla örtüşen gölgeleriyle oluşan muazzam görüntüler izleyiciye benzersiz bir sergi deneyimi yaşatacak. Bugün açılışı gerçekleşen sergiye İBB Kültür Daire Başkanı Rıdvan Duran, İstanbul Kültür AŞ Genel Müdürü Kemal Kaptaner, sanatçı Süleyman Saim Tekcan, serginin kuratörü Mehmet Lütfi Şen ve sanatseverler katıldı.
“ Adeta bir mücevher galerisi gibi ışıl ışıl çok harika bir sergi oldu “
Şerefiye Sarnıcı atmosferinin Süleyman Saim Tekcanın muhteşem eserleri ile taçlandığını dile getiren İstanbul Kültür AŞ Genel Müdürü Kemal Kaptaner “ Aşağıda bulunan 1600 yıllık Şerefiye Sarnıcı atmosferi Süleyman Saim Tekcan hocamızın muhteşem eserleri ile taçlandı. Adeta bir mücevher galerisi gibi ışıl ışıl çok harika bir sergi oldu. Hazırlık aşamasında Lütfi Bey hocamız bizle görüşüp fotoğraflar atıyordu. Bir günde Beşir Ayvazoğlu hocamızın yazısını gönderdi. Ben hemen bir solukta okudum. Atlar, edebiyat, sanat ve Süleyman Saim Tekcanın atlarla olan serüvenini o yazıda hocamız çok güzel özetledi “ diye konuştu.
Osmanlının İstanbulu almasının büyük bir serüven olduğunu ve atlar olmasaydı koca bir imparatorluğun kurulamayacağını söyleyen sanatçı Süleyman Saim Tekcan “ Bu sergi Beşir Ayvazoğlunun yazısı ile başladı. Yine bu sergi birçok şeyi benim aklıma getiriyor. Çemberlitaşa yakınız ama biraz aşağıda At Meydanı denen yer vardı. O da çok önemli. Bir tak üzerinde 4 tane at vardı. Şimdi o atlar Venedikte. Osmanlının İstanbulu alması büyük bir serüvendir. Fatih Sultan Mehmetin İstanbulu alması, bizim Anadoluya at sırtında gelmemiz, koca bir imparatorluğun kurulması bu at dediğimiz yaratık olmasaydı olmazdı. Onun için at çok önemli. Hat sanatımız da dünyada en çok zirveye ulaştığımız sanatlardan bir tanesidir. Bu sergide atlarla hatı buluşturmayı düşündüm “ dedi.
Ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek “Atlar, Hatlar ve Süleymanname” Sergisi, 7 Ocak 2019 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık