Sanat Kaleiçinin Sokaklarında

Muratpaşa Belediyesinin düzenlendiği 3. Kaleiçi Old Town Festivaliyle, Kaleiçinin sokakları, meydanları, tarihi evleri sanatla buluşacak. Festival kapsamında düzenlenecek sergilerle Kaleiçinde Selçuklunun izleri sürülecek, hayatlarını Kaleiçinde geçirmiş kadınlar, sanatçılar anılacak.

Sanat Kaleiçinin Sokaklarında
  • 06 Ekim 2018, Cumartesi 9:55
Muratpaşa Belediyesinin düzenlendiği 3. Kaleiçi Old Town Festivaliyle, Kaleiçinin sokakları, meydanları, tarihi evleri sanatla buluşacak. Festival kapsamında düzenlenecek sergilerle Kaleiçinde Selçuklunun izleri sürülecek, hayatlarını Kaleiçinde geçirmiş kadınlar, sanatçılar anılacak.
Muratpaşa Belediyesinin bu yıl 3üncüsünü düzenlendiği Kaleiçi Old Town Festivali, 11 Ekim Perşembe başlıyor. 14 Ekim Pazar sona erecek festivalle, milattan önce 4üncü yüzyıldan bugüne kesintisiz bir şekilde gündelik yaşaman devam ettiği Kaleiçinde, sokaklar, meydanlar, tarihi Kaleiçi evleri farklı disiplinlerden gelen sanatçıların çalışmalarına ev sahipliği yapacak.

Enstalasyon sergileri
Kaleiçinin sokaklarını birer sergi alanına dönüştürecek sergilerden biri küratörlüğünü Dr. Öğretim Üyesi Enver Günerin yaptığı ‘Doğunun Batısı isimli enstalasyon sergisi olacak. 14 Ekime kadar devam edecek sergide sanatçılar Selen Tokgöz Man, Özgü Gündeşlioğlu Demir, Merve Köksal, Oğuz Mert Yiğiter, Günnar Yağcılar Tonguçun çalışmalarıyla Kaleiçinin sokaklarını farklı sanatsal yorumlarını mekanı olacak.
Festivalin 2nci enstalasyon sergisi ise “Kaleiçinde Evimiz Var” sergileri kapsamında Handan Börüteçene tarafından gerçekleştirilecek. Selçuklu Antalyasına iz bırakmış iki mimar, Cemaleddin Cüstan Yakub El Kayserayi ile Tavaşi Balabana adanan sergisinde sanatçı, bu tarihi mirasın bugüne taşıdığı sorumluluğu çağdaş sanatın araçlarıyla ifade ediyor. “Cüstan ve Tavaşi İçin Geriye Kalanın Bendekilerine Dair” isimli sergisi 4 Kasıma kadar Antalya Kültür Sanat (AKS) Kaleiçi Evinde gezilebilecek.

Kaleiçinde evimiz var
3üncü Kaleiçi Old Town Festivalinin, Kaleiçinde Selçuklu izlerini sürmeye Mustafa Cansız ve Handan Dayının sergisiyle devam edecek. AKS Kaleiçi Evinde düzenleyecek “Kaleiçinde Evimiz var” sergileri kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte araştırmacı Mustafa Cansız ve Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Fotoğraf Bölümü öğretim üyelerinden Handan Dayı, Kaleiçindeki Selçuklu yapıları ve surları üzerindeki kitabelere odaklanıyor.
Kaleiçinde Evimiz Var sergilerini sonuncusu AKS Kaleiçinde oluşturulan açık hava sergi alanında Öğretim Gör. Dr. Ebru Nalan Sülün genel koordinatörlüğünde kalabalık bir sanatçı grubundan gerçekleştirilecek. Farklı disiplinlerden gelen sanatçılar, kamusal alanda interaktif çalışmalarla sokağın ruhunu ortaya çıkarma ve kamusal alanı sanat ile harekete geçirmeyi hedefliyor.

Antalyadan izlenimler
Sanat tarihçisi ve ressam T. Mikail Patrick Duggan, 3üncü Kaleiçi Old Town Festivaline “Antalyadan İzlenimler” başlıklı sergisiyle katılacak. Koç Üniversitesi Suna & İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi düzenlenecek ve festival süresince gezilebilecek sergi 1987-2016 yılları arasında Kaleiçine ait çizimleri ile 19. yüzyıl Antalyasına ilişkin az bilinen İngilizce anlatıların çevirilerinden oluşuyor

Kaleiçinin kadınlarına
Festivalin bir başka sergisi ise Mısırdan göçerek Antalyaya yerleşen, kentin ilk simit fırını açan ve 1942 yılında hayata veda eden Simitçi Mıstık olarak tanıtınan Mustafa Dağtekinin 4üncü kuşak torunu Prof .Dr. Hüseyin Okutan tarafından açılan Simitçi Mıstık Galeride düzenlenecek. Uğur Mine Tamayın “Pamfilyanın Kadınları” sergisi yaşamlarının 50 yılını Kaleiçi sakini olarak geçiren Kaleiçili kadınlara ithaf ediliyor. Sergi, Tanayın kendine has tekniğiyle yağlı boya kadın portrelerinden oluşuyor.

Muhittin Selamet anısına
Festivalde bir sergi de çalışmalarını Kaleiçi Kandilli Sokakta bulunan atölyesinde sürdüren Antalyalı ressam Muhittin Selamet anısına düzenlenecek. Küratörlüğünü Doç. Dr. Terlan Mehdiyeva Azizzadenin yapacağı “Kaleiçi Seninle Güzeldi Muhittin Selamet” isimli sergide resim, heykel, seramik çalıştayları ve enstalasyon çalışmalarıyla birlikte müzik dinletileri ve dans gösterileri gerçekleşecek. Sergi kapsamında, sanatçı Mehmet Işıklı anısına sanatçının resim, heykel ve seramik çalışmalarından oluşan köşenin de açılışı yapılacak.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık