“Sanat Eğitimi Barışa Katkı Sağlıyor”

Yakın Doğu Üniversitesinde hazırlanan Kuzey ve Güney Kıbrıstaki öğretmenlerin Sanat eğitimi barışa katkı sağlıyor konulu çalışmalarının sunumu INSEA 2018de gerçekleştirildi.

“Sanat Eğitimi Barışa Katkı Sağlıyor”
  • 27 Temmuz 2018, Cuma 15:55
Yakın Doğu Üniversitesinde hazırlanan Kuzey ve Güney Kıbrıstaki öğretmenlerin Sanat eğitimi barışa katkı sağlıyor konulu çalışmalarının sunumu INSEA 2018de gerçekleştirildi.
Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi, Resim-İş Öğretmenliği Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatma Miralay, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) resmi ortağı olan, Selanikte düzenlenen INSEA 2018 Seminerinde bildiri sundu.
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden verilen bilgiye göre, her yıl farklı ülkelerde düzenlenen Uluslararası Sanat Eğitimi Derneği (INSEA) 2018 Seminerinde, Yrd. Doç. Dr. Fatma Miralay “Sanat Eğitim Programlarının Barış Kültürüne Katkısı: Kuzey ve Güney Kıbrısta Çalışan Öğretmenlerin Görüşleri” başlıklı bildirisiyle katkı sağladı.
Bu yıl konusu “Güney Avrupa, Balkan ve Akdeniz Ülkelerinde Sosyal Sanat Eğitimi Araştırmaları ve Çalışmaları” olan seminerde, sanat eğitimi aracılığı ile barış kültürünün toplumlar üzerindeki yaşamsal etkisinin detayları paylaşıldı. Sempozyumda sunulan bildirilerin INSEA ART Education VISUAL Journal IMAGda yayınlanacağı belirtildi.

Sanat eğitiminin yaşamsal etkisi çok önemli
Yrd. Doç. Dr. Fatma Miralay doktora tezi bağlamında gerçekleştirdiği karşılaştırmalı araştırmasını takiben, Kuzey ve Güney Kıbrıs toplumlarında, sanat eğitimi ve barış kültürü ilişkilendirilmesinde gerek ders içerikleri gerekse uygulamanın mümkün olan en üst düzeye ulaşması ve öğretmenlerin süreç içerisinde karşılaştıkları güçlüklerin saptanarak giderilmesinin önemli olduğuna vurgu yaptı. Buna ek olarak araştırmada elde edilen bulgular doğrultusunda öğretmenlerin, öğrencilerde barış bilinci kazandırmaları ve konuya ilişkin araştırmalara temel oluşturması bakımından yararlı olacağı noktasına dikkat çekti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık