Saathane 2019Da Tamamlanacak

Samsun Saathane Meydanı projesinin 2019 yılında bitirilmesi hedefleniyor.

Saathane 2019Da Tamamlanacak
  • 05 Eylül 2018, Çarşamba 14:49
Samsun Saathane Meydanı projesinin 2019 yılında bitirilmesi hedefleniyor.
2016 yılında Vakıflar Samsun Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmalarına başlanan Saathane Meydanı projesinde yer alan; tarihi Taşhan, Şifa Hamamı, Süleyman Paşa Medrese ve Camisinin restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı. Süleyman Paşa Medrese ve Camisinin restorasyonun 2018in sonuna doğru bitirilmesi amaçlanıyor. 2016 yılında restorasyon çalışmalarına başlanan Taşhan; yapı temeli, duvar güçlendirme ve revize restorasyon projesi ile devam eden Taşhanın 2019 Şubat ayında bitirilmesi hedefleniyor. Restorasyon çalışmalarına başlanan Şifa Hamamı ile birlikte projenin tamamının 2019un sonuna doğru bitirilmesi planlanıyor.
Projenin bitirilmesinin ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi yapılarak; tarihi yapılar kültür mirasına yeniden kazandırılmış olacak.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık