Prof. Dr. Şimşirgil: “Malazgirt Türkün Anadoludaki Tapusudur”

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki KAYMEK tarafından düzenlenen ‘Malazgirt Zaferi ve Sultan Alparslan konulu bir konferansa Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil katıldı.

Prof. Dr. Şimşirgil: “Malazgirt Türkün Anadoludaki Tapusudur”
  • 30 Ağustos 2018, Perşembe 10:44
Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki KAYMEK tarafından düzenlenen ‘Malazgirt Zaferi ve Sultan Alparslan konulu bir konferansa Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil katıldı.
Şehir Tiyatrosunda gerçekleştirilen konferansa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelikin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Sözlerinin başında Malazgirtin önemini vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Malazgirtin Türkün Anadoludaki tapusu olduğunu belirtti. Malazgirt Savaşının kıyamete kadar Anadoluyu Türkün kıldığını vurgulayan Şimşirgil, “Malazgirt tarihin en önemli destanlarından birisidir. Buna rağmen Anadoluyu Türkün kılan Sultan Alparslan ne yazık ki fazla tanınmıyor. Asla tarih unutulmamalıdır” dedi. Konuşmasında Sultan Alparslan hakkında da bilgiler veren Şimşirgil, Türklerin İslamiyetten sonra İslami köklerden gelen isimler de aldığını ifade ederek Alparslanın isminin Muhammed Alparslan olduğunu söyledi.
“Dolar diyerek korkmayın”
Konferansta bu milletin bir ve beraber olduğunda her güçlüğü yenebileceğini de vurgulayan Prof. Dr. Şimşirgil, “FETÖ denilen örgüt bizi Amerikaya işgal ettirecekti. Peygamberimizi yok sayan bu zihniyetin ne dini var. Ama elhamdülillah bizim Alparslan gibi, batıya ‘Siz daha Osmanlı tokadı yemediniz diyen bir Cumhurbaşkanımız var. Bu yüzden dolar filan diyerek korkmayın. O dolar paçavradır. Beni açlıkla mı imtihan edeceksin? Çanakkalede ecdadımızın ne yokluklar çektiğini bizler okuduk” diye konuştu.
“Yeni Alparslanlar çıkaracağız”
Konferansın sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgile çiçek vererek teşekkür etti. Alparslanın, Fatih Sultan Mehmetin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanın genç yaşlarda önemli işler yaptıklarını dile getiren Başkan Çelik, şehri imar ederken insanımızı ihmal etmemelerinin ve insana yatırıma verdikleri önemin nedenini anlattı. Özellikle gençlere önem verdiklerini vurgulayan Başkan Çelik, “Aranızdan Alparslanlar, Fatihler, Erdoğanlar çıkacak. Biz var olan değerimizi ortaya çıkarmanın peşindeyiz. Rabbimiz hizmet ömrü verdiği müddetçe insanımıza önem vermeye devam edeceğiz” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık