Pişmaniye Festivalinin İkinci Ayağı İzmitte Devam Edecek

İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Pişmaniye Festivalinin ikinci ayağı İzmitte devam edecek.

Pişmaniye Festivalinin İkinci Ayağı İzmitte Devam Edecek
  • 06 Ağustos 2018, Pazartesi 16:51
İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Pişmaniye Festivalinin ikinci ayağı İzmitte devam edecek.
Osmanlı döneminde İzmitte üretilen, saray tatlısı olarak bilinen pişmaniyenin tanıtılması amacıyla düzenlenen festival ile Mardin Kızıltepede yaşanan pişmaniye coşkusu İzmitte devam edecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin de destek verdiği festivalin İzmit bölümündeki ilk etkinlik 8 Ağustos 2018 Çarşamba Günü saat 17.00 de Fethiye Caddesi çeşme önündeki mehteran gösterisi eşliğinde pişmaniye çekimi ile başlayacak. Fethiye Caddesindeki etkinliğin ardından saat 18.00de Belsa önünde de pişmaniye çekimi gerçekleştirilecek.
İzmitli pişmaniye firmalarının çekimleriyle tatlanacak olan festivalin finali Kocaeli Fuar alanında yapılacak. Saat 20.00de Fuar Müdürlüğü önünde mehteran ve halk oyunları gösterisi eşliğinde pişmaniye çekilecek. Vatandaşlara pişmaniye ikramının ardından saat 21.00de Güneş Sahnesindeki sevilen sanatçı Sagopa Kajmer konseri ile etkinlikler sona erecek. İzmit Pişmaniyesinin yurt içinde ve yurt dışında tanıtılması amacıyla bu festivallerin büyük önem taşıdığını belirten Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, tüm vatandaşları en tatlı festivale davet etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık