Oyuncu Çağrı Öztürk İzmirde Oyuncu Adayları Yetiştiriyor

Geçen mayıs ayında 71.si düzenlenen Cannes Film Festivalinde Karanlıkta Kalanlar isimli kısa metraj filmle Avrupada ve ülkemizde olumlu eleştiriler alan oyuncu Çağrı Öztürk, İzmirde özel bir akademide oyuncu adayları yetiştiriyor.

Oyuncu Çağrı Öztürk İzmirde Oyuncu Adayları Yetiştiriyor
  • 19 Eylül 2018, Çarşamba 10:34
Geçen mayıs ayında 71.si düzenlenen Cannes Film Festivalinde Karanlıkta Kalanlar isimli kısa metraj filmle Avrupada ve ülkemizde olumlu eleştiriler alan oyuncu Çağrı Öztürk, İzmirde özel bir akademide oyuncu adayları yetiştiriyor.

Devlet Sanatçısı usta oyuncu Ayla Alganın öğrencisi Çağrı Öztürk, İzmirde özel bir akademide oyuncu adayları yetiştiriyor. 8 yaşından bu yana tiyatro ile iç içe olan 29 yaşındaki genç oyuncu Çağrı Öztürk, İzmirde çok oyuncu adayı var. Bu kişilerin İstanbula gidip eğitim almak için birçok zorluklarla mücadele etmesini istemem. Zamanında çok zorluklar çektim. Bugünlere gelmem kolay olmadı. Tırnaklarımla kazıya kazıya geldim. Geçen yıl Ayla Hocamı ziyaret ettim ve onunla bu konuyu görüştüm. Beni desteklediğini söyledi. İzmirde yaşayan usta oyuncu ve benim tiyatro hocam Erol Şafak da beni desteklediğini ve yanımda olduğunu söyledi. Çok mutlu oldum. Sonuçta ben bu işi ustalarımdan öğrendim ve onlar da beni bu yolda yalnız bırakmadı. Ben de geçen mart ayından bu yana oyuncu adayları yetiştirmeye başladım. İlk sınıfı mezun ettim. Birkaç öğrencim dizilerde tecrübe kazanmaya başladı dedi.

Alman tiyatrosu
Bir çocuk oyunu oynadıklarını ve hemen hemen ekibin tamamının öğrencilerinden oluştuğunu kaydeden Öztürk, Zamanında bana çok söz verildi ama tutulmadı. Bunun sıkıntısını iyi bilirim. O yüzden ben de bütün öğrencilerime elimden geldiğince kol kanat gerip onların iyi yerlere gelmesini sağlamak istiyorum diye konuştu. Akademide drama, tiyatro, temel oyunculuk, diksiyon, ses, doğaçlama ve metod oyunculuğu dersleri verildiğini söyleyen Öztürk, şöyle devam etti: Eğitimlerde Alman tiyatrosu mantığında ilerliyoruz. Sınıfta 10 kişi de olsa hepsiyle ayrı ayrı ilgileniyorum. Kan ter içinde kalmak mutlu ediyor beni. Bazen diyorlar çok üstüne düşüyorsun, kaptırıyorsun diye. Ben işime böyle değer veriyorum. Döktüğüm her ter helal olmalı. Tamamen öğrencilerime odaklı çalışıyorum. Bu da hem onlara özgüven katıyor hem de kendilerinin farkına varmalarını sağlıyor.

İstanbul zorunluluğu düşüncesini yenebiliriz
Cannes Film Festivalinde çok güzel eleştiriler aldıklarını belirten Öztürk, Bu sene de güzel projelerimiz olacak. Hemen hemen bütün bir sezonu dolu geçirmeyi planlıyoruz. Bu projelerin hepsinde kendi öğrencilerimiz ağırlıklı olacak. Benim amacım; İzmirdeki bütün yetenekli arkadaşların kendi şehirlerindeki yerlere gitmelerini sağlamak. İzmirde çok kaliteli yerler de var. Hep birlikte İzmirdeki yeteneklere sahip çıkarsak bence İstanbul zorunluluğu düşüncesini yenebiliriz. İzmirden değerli oyuncular çıkardığını herkes bilir. Neden bu devam etmesin? düşüncesiyle başladım ve umarım çok daha güzel etkinlikler yapacağız. Şu an özel bir kurumda ders veriyorum hedefimse çok geçmeden kendime bir akademi açıp İzmirde sanata dair ne varsa orada bulundurup aileyi genişletmek. Hem projelerde yer almak hem de bu eğitimleri uzun yıllar devam ettirmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık