Osmanlı Döneminde Kalma Medrese Çevresinde Çalışma

Hakkaride Osmanlı döneminden kalan en önemli anıtsal yapı olan Meydan Medresesi çevresinde çalışma başlatıldı.

Osmanlı Döneminde Kalma Medrese Çevresinde Çalışma
  • 27 Temmuz 2018, Cuma 14:49
Hakkaride Osmanlı döneminden kalan en önemli anıtsal yapı olan Meydan Medresesi çevresinde çalışma başlatıldı.
Hakkârinin Biçer Mahallesinde bulunan ve giriş kapısındaki kitabeye göre 1700-1701 yıllarında yaptırılan Meydan Medresesinin çevresinde çalışma başlatıldı. Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Hakkari Üniversitesine tahsis edilen Meydan Medresesi, 2017 yılı yatırım programına alınarak çevre düzenlemesi kapsamında etrafında yer alan mevcut eski binalar kaldırıldı.
Yıkılan eski binaların yerine iki katlı Hakkari Kültür Evi (sergi salonu ve kafeterya) binasının yapılması için çalışmaların büyük bir titizlikle devam etmesi yöre halkını sevindirdi.
Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ise, huzur ve güvenin sağlanmasıyla birlikte Hakkari ve ilçelerinde bulunan tarihi cami ve yapıların etrafında çevre düzenlemesi yapılması için çalışmaların başlayacağı müjdesini vererek, Hakkarinin hizmetin en iyisine layık olduğunu söyledi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık