Olymposta Yeni Bir Ateş: Mitoloji Ve Edebiyat

Antalyanın doğal ve arkeolojik mirasının yeterince işlenmemiş potansiyelini taşıyan yerleri arasında ön sıralarda bulunan Olympos antik kentini odağına alan Uluslararası Olympos Kültür ve Edebiyat Festivali renkli şiirle, müzikle, değişik sanat etkinlikleriyle; en önemlisi yöre halkı ve yerli-yabancı turistlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Olymposta Yeni Bir Ateş: Mitoloji Ve Edebiyat
  • 10 Eylül 2018, Pazartesi 14:08
Antalyanın doğal ve arkeolojik mirasının yeterince işlenmemiş potansiyelini taşıyan yerleri arasında ön sıralarda bulunan Olympos antik kentini odağına alan Uluslararası Olympos Kültür ve Edebiyat Festivali renkli şiirle, müzikle, değişik sanat etkinlikleriyle; en önemlisi yöre halkı ve yerli-yabancı turistlerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Antalyanın tanıtımına ve imajına katkıda bulunmayı hedefleyen ve Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kumluca Belediye Başkanlığı, Akdeniz Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, Antalya Akev Üniversitesi, Türkiye Otelciler Federasyonu, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği, Antalya Tanıtım Vakfı, Artshop Yayınevi, Şeker Sanatevi ve İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi işbirliği ile 6-10 Eylül 2018 tarihleri arasında düzenlenen festival, Olympos antik kentinde, Akdeniz Üniversitesinin Adrasan Sosyal Tesislerinde ve Kumlucadaki Rhodiapolis antik kentinde coşkulu bir şekilde kutlandı.
Kamu, özel ve sivil toplum sektörleri ile üniversitelerin ve uzmanların birleşik enerjisiyle yürütülen festival etkinliklerinin ardından Festival Düzenleme Kurulu tarafından aşağıdaki Sonuç Bildirgesi hazırlandı:

Uluslararası Olympos Kültür ve Edebiyat Festivali sonuç bildirgesi
Olympos Antik Kentinin tarihten ve mitolojiden gelen gücünü kültür turizmiyle buluşturmayı hedefleyen etkinlikler, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve ÇEKÜL Başkanı Prof. Dr. Metin Sözenin Onursal Başkanlığında oluşturulan Düzenleme Kurulu tarafından planlandığı şekilde gerçekleştirilmiş ve başarıyla sonuçlandırılmıştır.
Kurumsal işbirliğinin ve ortak aklın, ortak gözün devreye sokulmasıyla, Antalyada önemli bir başarıya imza atılabileceği, Uluslararası Olympos Kültür ve Edebiyat Festivali ile kanıtlanmıştır. Katılımcıların ve izleyicilerin ortak görüşü şu olmuştur: Uluslararası Olympos Kültür ve Edebiyat Festivalinin geleneksel hale getirilerek her yıl düzenlenmesi gereklidir. Yerel halkın festivale katılımı tatmin edici bir düzeyde olmasına rağmen, daha da geniş çaplı bir katılım için çaba gösterilmelidir. Önümüzdeki yıl etkinlikleri için, Festival Düzenleme Kurulunun çok önceden belirlenerek çalışmaların belli bir takvime göre yürütülmesi, daha çok başarı getirecektir. Mitolojideki tanrı ve tanrıçaların ana mekânı olan Olympos Dağı ve Antik Kenti Kumluca ilçesinin Yazır Mahallesinde (köyünde) yer almaktadır. Olympos Antik Kenti kazıları uzun yıllardır başarıyla yürütülmektedir ve son yıllarda restorasyon çalışmalarının ilerlemesiyle, ziyaretçilerin ilgisini toplamayı başarmıştır. Festival etkinlikleri arasında yer alan Olympos ile ilgili mitolojik temaların işlendiği minyatür eserler sergilenmiş ve Sabriye Şeker yönetimindeki Şeker Sanatevi sanatçılarının bu çok değerli eserleri Olympos Müzesine bağışlaması takdirle karşılanmıştır. Etkinlikler, yöre halkı, yerli ve yabancı turistler tarafından ilgiyle izlenmiştir. Güney Kıbrıs, Hindistan Hollanda, Makedonya, Sırbistan, Slovenya, Mısır ve Yunanistandan gelen toplam 9 yabancı şaire, Antalya ve Türkiyenin çeşitli yerlerinde yaşayan toplam 13 şair eşlik etmiş ve Olympos antik kentinde ve Rhodiapolis amfi tiyatrosunda, Antalya Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Müzik Topluluğunun “Nostalji” ve “Yeşilçam” müzikleri ile şiirin buluşmasına tanıklık etmiştir.. Koru-Yaşat sloganını benimseyen Düzenleme Kurulumuz, Olymposun kendi başına tüm dünyada bilinen ve tanınan bir marka olma potansiyelinin iyi değerlendirilmesinin gerektiğine inanmaktadır. Bu yıl ilk olmasına rağmen büyük başarıyla geçen Festivalin, önümüzdeki yıllarda çok daha planlı ve hazırlık olarak yürütülecek çalışmalara temel oluşturmasını diliyoruz.11. Uluslararası Olympos Kültür ve Edebiyat Festivalinin yalnızca Antalyaya değil, ülke ve dünya kamuoyuna olumlu mesajlar verdiğine ve vereceğine olan inancımız tamdır.”

Şairlerin festivalle ilgili düşünceleri
Gordana Vlajic

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık