Ödemişte Dört Günlük Tiyatro Festivali

İzmirin Ödemiş ilçesinde, dört gün boyunca sürecek tiyatro festivali başlarken, festivalin ilk gösterimi Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezinde oynanan Çelebi oyunu ile gerçekleştirildi.

Ödemişte Dört Günlük Tiyatro Festivali
  • 28 Eylül 2018, Cuma 13:36
İzmirin Ödemiş ilçesinde, dört gün boyunca sürecek tiyatro festivali başlarken, festivalin ilk gösterimi Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezinde oynanan Çelebi oyunu ile gerçekleştirildi.
Ödemiş ilçesinde, tiyatro festivali heyecanı yaşanıyor. Dört gün sürecek ve 30 Eylülde sona erecek festivalde 6 tiyatro oyunu sahnelenecek ve katılımcılar; atölye çalışmaları, resim ve fotoğraf sergileri, söyleşi ve panelleri izleme fırsatı bulacak. Ödemişli tiyatro gönüllüsü Canan ve Mehmet Mursallı çiftinin çaba ve girişimleriyle gerçekleşen festivalin ilk günü saat 17.30da Yarbay Caddesindeki Umut Sanat Evinde yapılan açılış kokteyli ve müzik dinletisiyle başladı. Festivalin ilk oyunu da, Milastan gelen Karya Tiyatro Atölyesinin Çelebi adlı oyunu oldu
Yaklaşık bir yıldır bu festival için çalışma yürüttüklerini söyleyen Canan ve Mehmet Mursallı çifti, destek olmadan böyle bir işe girişilmesinin ve başarmasının ne kadar zor olduğunu anlattı. Festivalin başarısının halkın desteğiyle mümkün olabileceğini ifade eden Canan Mursallı, Ödemişlileri ve sanatseverleri bu organizasyona ve bu türden her girişime destek olmaya ve sahip çıkmaya çağırdı.
Festivalin üçüncü günü; yani 29 Eylülde saat 13.00da çocuk oyunu Denizin Dibinde Zil Sesi miniklerin beğenisine sunulacak. Saat 21.00da eğitimci Ali Kırkarın rehberliğinde atölye çalışması Umut Sanat Evinde yapılacak.
Festivalin son günü olan pazar günü saat 13.00te Renkler Ülkesi adlı çocuk oyunu, saat 21.00de Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım adlı oyun Ödemişli sanatseverlerle buluşacak. Aynı gün saat 18.00da Kentler İçin Festivallerin Gerekliliği konulu söyleşide Tamer Levent, Nazif Uslu, Metin Güler, Rasim Aşin, Onur Çatal ve Ali Gün Umut Sanat Evinde katılımcılarla bir araya gelecek. Tüm oyunların ise Ödemiş Kültür Merkezinde sahneleneceği bildirildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık