Müslüman Sinema Festivalinden Yönetmen Düzgünoğluna En İyi Senaryo Ödülü

Rusyaya bağlı Tataristanda düzenlenen 14. Müslüman Sinema Festivalinde Halef filminin senaryo yazarı ve yönetmeni Murat Düzgünoğlu En İyi Senaryo ödülünü aldı.

Müslüman Sinema Festivalinden Yönetmen Düzgünoğluna En İyi Senaryo Ödülü
  • 11 Eylül 2018, Salı 11:14
Rusyaya bağlı Tataristanda düzenlenen 14. Müslüman Sinema Festivalinde Halef filminin senaryo yazarı ve yönetmeni Murat Düzgünoğlu En İyi Senaryo ödülünü aldı.
Tataristanın başkenti Kazanda 4 Eylülde başlayan festivalde birçok ülkeden filmler gösterildi. Türk yönetmen Mustafa Karanın da aralarında bulunduğu Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda birçok ülke adına yarışan sinema yapımcı, yönetmen ve oyuncular ödül almaya hak kazandı. Gerçekleşen festivalde Türkiyeden Gültekin Bayırın yönettiği Bir denizcinin doğum günü, Kaan Atilla Taşkının yönettiği Bulutların ardında, Nurdan Tümbek Tekeoğlunun yönettiği İki yaka yarım aşk, Emir Aksayın yönettiği Evliya Çelebinin Kazan seyahati, Murat Payın yönettiği Miraciyye: Saklı Miras, Murat Düzgünoğlunun yönettiği Halef ve Hasan Erdoğmuşun yönettiği İsterdim isimli yapımlar büyük ödüller için aday gösterildi.

‘Halef filmi ödülle döndü
Rusya, Türkiye, İran, Kazakistan, Irak, ABD, Cezayir, Lübnan, Azerbaycan, İsviçre ve Hollandanın da aralarında bulunduğu 60 ülkeden 967 yapımın başvurduğu yarışmada jüri üyeleri karar vermekte oldukça zorlandı. Jüri üyeleri tarafından alınan kararlar doğrultusunda Grand Prix ödülünü, yönetmenliğini Kazakistanlı Adilhan Yerjanovun yaptığı Dünyanın Sevecen Kayıtsızlığı filmi kazandı. Uzun Metrajlı Belgesel Film ödülünü yönetmenliğini Petr Lomun yaptığı Hollanda- Norveç ortak yapımı Birman Tarih Ders Kitabı, Uzun Metrajlı Filmde En İyi Operatör ödülünü Gülneza filmiyle İranlı operatör Muhammet Fakuri, En İyi Erkek Oyuncu ödülünü Fotokopi filmindeki rolüyle Mısırlı oyuncu Mahmut Hemida alırken, En İyi yönetmen ödülünü Gülneza filmi ile İranlı Sattar Şamani Gol ile Rusya-Tataristan yapımı Molla filminin yönetmenleri Ramil Fazliyev ve Amir Galiaskarov paylaştı. Tataristan Cumhurbaşkanının Sinema Sanatında Hümanizm ödülüne de Molla filmi değer bulundu. Murat Düzgünoğlunun yönettiği Halef filmi ise En İyi Senaryo ödülüne laik görüldü.

Bu yılda ilgi büyük oldu
Tataristan Cumhurbaşkanlığının himayesinde, Rusya Müslümanları Müftüler Konseyi, Tataristan Kültür Bakanlığı, Kazan Belediyesi ve Tatarkino Devlet Sinema Kuruluşunun iş birliği ile düzenlenen festival, dünya ülkelerini ve Rusya toplumunu İslam ve Müslümanlar hakkında doğru bilgilendirmeyi hedefliyor. 14. Uluslararası Kazan Müslüman Film Festivaline bu yılda ilgi oldukça yoğun oldu. Gerçekleşen festivalin ödül töreni Rusya dahil birçok ülkeden canlı yayınlandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık