Maltepe Belediyesi Özel Ödülü Pavelin

Karikatürcüler Derneği tarafından düzenlenen 38inci Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışmasında Maltepe Belediyesi adına verilen özel ödülün sahibi, Romanyalı karikatürist Constantin Pavel oldu.

Maltepe Belediyesi Özel Ödülü Pavelin
  • 10 Ağustos 2018, Cuma 10:53
Karikatürcüler Derneği tarafından düzenlenen 38inci Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışmasında Maltepe Belediyesi adına verilen özel ödülün sahibi, Romanyalı karikatürist Constantin Pavel oldu.
Karikatürcüler Derneği tarafından düzenlenen,“38inci Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması” sonuçlandı. RahımBaghalasgharıBaghmishe, Erdoğan Başol, Mojmır Mıhatov, Metin Peker, Anatolıy Stankulov, İbrahim Tuncay ve Şevket Yalazdan oluşan jüri, 78 ülkeden 790 karikatür sanatçısının, bin 420 adet çalışmasını değerlendirdi. “Büyük Ödül”ün sahibi Endonezyalı karikatürist Jitet Koestana olurken, ilk defa Maltepe Belediyesi adına verilen özel ödülün sahibi de Romanyalı karikatürist Constantin Pavel oldu. Finale kalan 22 karikatüre de çeşitli ödüller dağıtıldı.
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ile sıkı bir dostlukları olduğu ifade eden Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker, Kılıçın sanata ve sanatçıya çok önem verdiğini belirterek, “Bu yıl Maltepe Belediyesi adına da bir ödül verdik. İnşallah bunu sürdürerek, gelecek yıllarda da Maltepe Belediyesi adına ödül vermeye devam edeceğiz. Maltepe Belediyesine ve Başkan Ali Kılıça desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

İlk ödül Romanyaya
Başkan Ali Kılıç da, ödülü alan Romanyalı karikatüristi kutlayarak şunları söyledi:“Adımıza verilen ilk ödül Romanyaya gitti. Hayırlı, uğurlu olsun. Karikatürler önemli işlevlere görüyorlar. Özellikle bu sanatın, eleştirelliğin gelişimine katkısı yadsınamaz. Bu anlamda bazen bir karikatür, bizleri nice okumalara ve düşünmeye sevk ediyor. Ödül alan karikatürler de, tam olarak bu amaca hizmet etmekte. Bu güzel yarışmaya katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.”

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık