Malatya Uluslararası Film Festivali Hazırlıkları Sürüyor

Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında Türkiye-Azerbaycan ortaklığıyla yapılacak Malatya Uluslararası Film Platformunun tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Malatya Uluslararası Film Festivali Hazırlıkları Sürüyor
  • 10 Eylül 2018, Pazartesi 20:33
Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında Türkiye-Azerbaycan ortaklığıyla yapılacak Malatya Uluslararası Film Platformunun tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Bu yıl 8incisi düzenlenecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamındaki Malatya Film Platformu, bu yıl uluslararası nitelik kazanıyor. Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen tanırım toplantısında konuşan Festival Direktörü Suat Köçer, Türkiyede ve dünyada festivallerin desteklenmesi için platformlar kurulduğunu ifade ederek, ilkini geçen hayata geçirdikleri Malatya Film Platformu ile yapım öncesi projelerin desteklendiğini söyledi. Bu dönem 3 kısa filme yapım desteği sunduklarını kaydeden Köçer, Festival kapsamında düzenlediğimiz Malatya Film Platformunu bu yıl uluslararası hale getireceğiz. Biz Türkiyenin inisiyatifinde, öncülüğünde, yakın coğrafyada sinema, film projelerinin desteklenmesi için bir yapı oluşturduk. Bu yapının da ilk partneri Azerbaycan olacak. ifadelerine yer verdi.
Azerbaycan Kültür Bakanlığı Kinostüdyo Direktörü Müşfiq Hatemov ise Malatya Uluslararası Film Festivalinin önemine değinerek ülke olarak aktivitelere katılmak istediklerini ifade etti. Malatya Uluslararası Film Festivalinin dünyaya açılacağına inandığını sözlerine ekleyen Hatemov, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenleri kutladı.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise festivalin yapıldığı günden bugüne kadar Türkiyenin önemli etkinliklerinden biri haline geldiğini dile getirdi. Sinemanın, kültürlerin yayılmasında en önemli faktör olduğunu ifade eden Polat, Amerika Birleşik Devletleri, Vietnamda bataklığa saplanmıştır ama saplandığı bataklığı Rambolar ve benzeri artistlerle zafere dönüştürme gayretine girişmiştir. Şu an dünyaya sorsanız, Amerikanın Vietnamdaki bataklığını değil kahramanlıklarını konuşur. Bu sadece bir yanıltmadır. Aynı zamanda sinemayı çok iyi bir şekilde stratejik bir araç olarak kullanmalarıdır. Bölgenin diğer aktörleriyle birlikte biz tekrar tarihteki büyük gücümüzü almamız gerekiyor. Ülkenin büyüme stratejisine denk olarak da kültürde sanatta aynı büyüklüğü gerçekleştirmemiz gerekiyor diye konuştu.
Konuşmaların ardından Köçer ve Hatemov tarafından platform kapsamında partnerlik anlaşması imzalandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık