Konakta Yeni Türkü İle Kurtuluş Coşkusu

Türkiyenin en uzun soluklu müzik gruplarından bir olan Yeni Türkü, 9 Eylül kutlamaları kapsamında Konak Belediyesinin davetlisi olarak geldiği İzmirde coşku dolu bir konsere imza attı.

Konakta Yeni Türkü İle Kurtuluş Coşkusu
  • 07 Eylül 2018, Cuma 11:46
Türkiyenin en uzun soluklu müzik gruplarından bir olan Yeni Türkü, 9 Eylül kutlamaları kapsamında Konak Belediyesinin davetlisi olarak geldiği İzmirde coşku dolu bir konsere imza attı.
Konak Belediyesi, 9 Eylül İzmirin işgalden kurtuluşunun 96. yıldönümünü Türkiyenin en eski ve saygın gruplarından Yeni Türkü ile kutladı. “Kurtuluş Coşkumuz Barış Sevdamız Hep Sürecek” sloganıyla duyurulan Göztepe Deniz Atı Parkındaki konsere İzmirliler yoğun ilgi gösterdi. Kurtuluş coşkusunun dolu dolu yaşandığı gecede sevilen grup, klasikleşmiş şarkılarıyla dinleyenlere müzik dolu anlar yaşattı. Solist Derya Köroğlu konser süresince Maskeli Balo, Eyvallah, Çember, Olmasa Mektubun, Vira Vira, Aşk Yeniden, Destina, Yedikule ve Fırtına gibi sevilen şarkıları seslendirdi. Karanfil şarkısını; bağımsızlığa, özgürlüğe ve suçsuz yere hapislerde yatan öğrenciler, gazeteciler ve de Uğur Mumcu için seslendiren Köroğluna özgürlük, bağımsızlık ve Atatürk sevdalısı İzmirliler de coşkuyla eşlik etti.

Her şarkı özgürlük için
Konseri izleyenler arasında yer alan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Yeni Türkü üyelerine teşekkür için çıktığı sahneden konseri izlemeye gelenlere seslendi. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının verdiği bağımsızlık mücadelesi sayesinde bugün özgürce şarkılar söylenebildiğini dile getiren Pekdaş, “Özgürlükler için savaşan, mücadele eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarına vefa borcumuzu ödeme mecburiyetimiz var. Büyük Atatürk, 30 Ağustos Zaferini ‘ölümsüzlük abidesi olarak tanımlar. Türk Milletinin, hürriyet içinde, bağımsızlık içinde yaşamasını sağlayan zafere ‘Ölümsüzlük abidesi der. Bu eserin yaratılması için Türk Milletinin bir ferdi olarak, Türk Ordusunun Başkomutanı olarak, verdiğim mücadeleden dolayı onur duyuyorum, mutluluk duyuyorum der. Bizler de bu onura sahip bu büyük önderlerin yurttaşı olmaktan onur duyuyoruz dedi.

9 Eylülde buluşma çağrısı
Atatürkün Yurtta Barış, Cihanda Barış sözünü de hatırlatan Pekdaş, “Barış içinde bir dünyada özgürlüğümüz ve bağımsızlığımızı hep yaşamak, özgür çocuklar büyütmek ve özgürlüğümüzü sonuna kadar yaşamak istiyoruz. Kadınlarla erkeklerin, el ele, omuz omuza birarada yükselttikleri bir Türkiye arzumuz. Kadınların yeri eve kapanmak değil, kadınların görünmez olduğu bir ülke değil, kadınların hayatın her alanında olduğu, sokaklarda özgürce dolaştığı bir Türkiye arzu ediyoruz. Bu inançla hepinizin 9 Eylülünü kutluyorum. Bağımsızlığımız daim olsun” diye konuştu. Başkan Pekdaş, konuşmasının sonunda tüm İzmirlileri 9 Eylül Pazar günü sabah saat 09.00da Türk Ordusunun İzmire giriş yolunda yapılacak olan Zafer Yürüyüşüne davet etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık