Kepezden Cumhuriyetin 95. Yılına Özel Sergi

Kepez Belediyesi, Cumhuriyetin kuruluşunu, 95. Yıla Özel 95 Eser Cumhuriyet Sergisi ile kutluyor.

Kepezden Cumhuriyetin 95. Yılına Özel Sergi
  • 18 Ekim 2018, Perşembe 13:55
Kepez Belediyesi, Cumhuriyetin kuruluşunu, 95. Yıla Özel 95 Eser Cumhuriyet Sergisi ile kutluyor.
Kepez Belediyesinin desteğiyle Ressam Zübeyde Özsoy Yavuz ile Prof. Dr. Nevzat Çevik küratörlüğünde 95. Yıla Özel 95 Eser Cumhuriyet Sergisi, Dokuma Modern Sanatlar Galerisinde açıldı. Bu yıl 4.cüsü düzenlenen Cumhuriyet sergisinde, yurtiçi ve yurt dışından 95 sanatçının eseri yer aldı.
Açılışta Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yılını kutluyorum. Cumhuriyetimize nice güzel aydınlık yarınlar diliyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkü ve onun silah arkadaşlarını, milli mücadelemizin ölümsüz kahramanlarını; bu toprakları milletimizin yurdu yapmak için kanını, canını her şeyini bu ülkeye veren ölümsüz kahramanlarımızı hürmetle, minnetle, şükranla yâd ediyoruz. Hepsinin mekânı cennet, makamları âli olsun” dedi.

“Cumhuriyet, en büyük kazanım”
Türk milletinin binlerce yıllık tarihi içerisindeki en büyük kazanımının cumhuriyet olduğunun altını çizen Başkan Hakan Tütüncü, “Cumhuriyetin 95. yılını kültür ve sanat etkinliği ile kutlamak istedik. Biz her şeyden evvel istikbale mazideki başarılarımızı taşımak istiyorsak bunu kültür ve sanatla yapmalıyız. Kültür ve sanatla kendi başarılarını geleceğe taşıma konusunda gayret gösteren milletler yarına dair söz söyleme niteliğine de sahip olurlar. Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıldönümünde 95. Yıla Özel 95 Eser Cumhuriyet Sergisi çok anlamlı olmuştur.”

Dokuma, kültür ve sanat adası oldu
Başkan Tütüncü, sergiye ev sahipliği yapan modern sanatlar galerisinin de bulunduğu DokumaParkı, kültür ve sanat adası haline getirmek istediklerini belirterek, “Dokumayı, müzeler kompleksi haline getirmek, sanat dünyasının çeşitli unsurlarıyla zenginleştirmek ve burada kültür ve sanatımızı şehre aktarmak gibi bir misyonu kendimize ilke edindik. Açtığımız müzeler, hazırlamakta olduğumuz müzeler bütün bunlar insanımızın gönlüne, kalbine hoşnutluk kazandıracak tesisler olarak belediyemizin tarihinin sayfaları arasındaki yerini alacak. Bu tesislerden bir tanesi de modern sanatlar galerisini açmamız olmuştu. Bu tesisi yüksek bir ufukla açtık. Burayı modern sanat müzesi olarak hayal ediyoruz. Modern sanat galerisinin içerisinde birden fazla sergiyi aynı anda yapabilecek nitelikli bir mekân olarak hayal ediyor ve bu hayallerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. 15 Temmuzda açılışını yaptığımız Dokuma Modern Sanatlar Galerimiz bugün itibariyle iki tane sergiyi çok rahatlıkla içerisinde barındırabilen ve güzel sanat sergilerini halkımıza sunabilen bir yer haline geldi.”

“2009da bir tane yoktu, şimdi 50 tane var”
Tütüncü, 2009da göreve geldiğinde ilçesinde kültür ve sanat faaliyetlerinin yapılabileceği bir tane salonun olmadığının altını çizerek, “Akıp geçen zamanda Kepeze yapmış olduğumuz hizmetlerle birlikte bugün tam açık ve kapalı 50nin üzerinde küçüklü büyüklü salonumuz, 35 bin kişinin aynı anda kültür ve sanat etkinliklerine erişebileceği tesislerimiz var” dedi.
Tütüncü, Antalyalıları 17 Aralıka kadar açık olan sergiyi görmeye davet etti. Başkan Hakan Tütüncü, daha sonra diğer davetlilerle kurdeleyi keserek, 95. Yıla Özel 95 Eser Cumhuriyet Sergisini ziyarete açtı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık