Kbt, Yeni Sezona Hazırlanıyor

Kepez Belediye Tiyatrosu, iki yetişkin ve bir çocuk oyunu ile sezona hazırlanıyor. Bu sezon seyircisine ‘Eskici Dükkanı ve ‘Keloğlanın Aklı adlı iki yeni oyunla merhaba diyecek olan KBTde provalar devam ediyor.

Kbt, Yeni Sezona Hazırlanıyor
  • 19 Eylül 2018, Çarşamba 10:39
Kepez Belediye Tiyatrosu, iki yetişkin ve bir çocuk oyunu ile sezona hazırlanıyor. Bu sezon seyircisine ‘Eskici Dükkanı ve ‘Keloğlanın Aklı adlı iki yeni oyunla merhaba diyecek olan KBTde provalar devam ediyor.
Kepez Belediye Tiyatrosu, 2018-2019 tiyatro sezonu hazırlıklarına başladı. İki yetişkin ve bir çocuk oyunu ile sezona hazırlanan KBTde provalar devam ediyor. Orhan Kemal in yazdığı Abdullah Sürekli nin yönettiği ‘Eskici Dükkanı ve Abdullah Sürekli nin yazıp Aylin Arslanın yönettiği çocuk oyunu ‘Keloğlanın Aklı adlı oyun ilk kez seyirci ile buluşacak. Nurhan Karadağın yazıp Aylin Arslanın yönettiği ve geçen sezon büyük bir seyirci kitlesine ulaşan ‘Düğün evi Oyun evi de tekrar sahnelenecek. Kepez Belediye Tiyatrosunun birbirinden yetenekli oyuncuları tarafından büyük bir özveri ile hazırlanan 3 tiyatro oyunu bu yıl da Erdem Bayazıt Kültür Merkezinde seyircisi ile buluşacak.

‘Eskici Dükkanı
Kepez Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Abdullah Süreklinin yönettiği ‘Eskici Dükkanı adlı oyun Türk edebiyatının ünlü öykü ve roman yazarı Orhan Kemalin, ‘Eskici ve Oğulları adlı romanından uyarlandı. Oyunda, ırgatlık ve el işçiliğinden fabrika işçiliği ve makineleşmeye doğru yol almakta olan toplumda, gittikçe yoksullaşan bir ailedeki kuşak çatışmaları ve bireyin sıkıntıları birkaç katmanda anlatılıyor. Yaşlı, küfürbaz Topal Eskici, el bebek gül bebek büyütülmüş bir ağa torunuyken savaşa gitmiş; Trablustan bir bacağını kaybetmiş olarak döndüğünde, hayata çok aşağılardan başlamak zorunda kalmıştır. Öfkeli, uyumsuz kişiliğini ve çocuklarını sürekli itip kakmasına rağmen, çözülmeye doğru giden ailesini bir arada tutma kaygısıyla, üç kuruş kazanmak için didinip durmaktadır. Çocukları ise babalarının boyunduruğundan kurtulmak istedikleri halde, bir türlü ataerkil aile düzenini kırıp özgür olamazlar. Sonunda her biri kendince bir hayale kapılan aile bireyleri, Çukurovaya pamuk toplamaya giden büyük oğulla karısının peşine takılır. Sonrasın da ise, sivrisinekler, açlık ve sıtma ile mücadele başlar.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık