Kartepeli Minikler Bursada

Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü kültür gezilerine aralıksız devam ediyor. Minikler bu hafta tarih kenti Bursayı gezdiler.

Kartepeli Minikler Bursada
  • 04 Eylül 2018, Salı 10:39
Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü kültür gezilerine aralıksız devam ediyor. Minikler bu hafta tarih kenti Bursayı gezdiler.
Kartepe Belediyesi kültür gezileri kapsamında Çocuk Kulübü üyelerine Bursanın tarihi ve doğal güzelliklerini yakından görme imkanı sağladı. Çocuklar Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünce (UNESCO) Dünya Mirası Listesine alınan 700 yıllık geçmişe sahip Bursadaki Osmanlı köyü Cumalıkızık Mahallesini gezdiler.
Kartepeli çocuklar, aileleri ile birlikte Tophane, Hünkâr Köşkü, Ulu Camii, Koza Han, Pirinç Han, Osmangazi Türbesi, Orhangazi Türbesi, Yeşil Camii ve Çelebi Mehmet Türbesi, Emir Sultan Camii ve Türbesi, Yıldırım Camii ve Türbesi Inci ve IInci Murat Camii ve Türbesini hayranlıkla gezerek Osmanlı İmparatorluğuna başkentlik yapan Bursa ve tarihi yerler hakkında bilgi aldılar.
Bursanın, tarihi, kültürel, doğal ve turistik zenginliklerini yakından tanıma imkânı bulan öğrencilerin, gelecekte hatırlayacağı güzel anılar kazanmış olmaları, onların ailelerini de çok mutlu etti. Veliler, ‘Yeni yerler görmek, farklı şehirleri gezmek, tarihi ve kültürel mirası yerinde incelemek insana yeni zihin kapıları açar. Bu bağlamda çocuklarımız çok şanslı. Doğal, kültürel ve tarihi birçok özel bir mirasa sahip olan şehirlerimizi Kartepe Belediye Başkanımız Hüseyin Üzülmez sayesinde yerinde görerek, yakından tanıma fırsatı bulduk. Bizlere bu hizmeti sunan Başkanımız Üzülmeze çok teşekkür ediyoruz dediler.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık