Karşıyakanın İlk ‘Edebiyat Ödülü Sahibini Buldu

Karşıyaka Belediyesi Edebiyat Ödülleri kapsamında bu yıl ilk kez verilen ‘Samim Kocagöz Roman Ödülünün kazananı belli oldu. Türk edebiyatının seçkin isimlerinden oluşan jüri tarafından, Gönül Çatalcalının ‘Eşiktekiler adlı eseri ödüle layık görüldü. Çatalcalı, düzenlenen törenle ödülünü aldı.

Karşıyakanın İlk ‘Edebiyat Ödülü Sahibini Buldu
  • 16 Eylül 2018, Pazar 13:32
Karşıyaka Belediyesi Edebiyat Ödülleri kapsamında bu yıl ilk kez verilen ‘Samim Kocagöz Roman Ödülünün kazananı belli oldu. Türk edebiyatının seçkin isimlerinden oluşan jüri tarafından, Gönül Çatalcalının ‘Eşiktekiler adlı eseri ödüle layık görüldü. Çatalcalı, düzenlenen törenle ödülünü aldı.

Kültür ve sanat alanında yaptığı etkinlikler ve düzenlediği yarışmalarla dikkat çeken Karşıyaka Belediyesi, ‘Karşıyaka Edebiyat Ödülleri kapsamında bu yıl ilk kez verilen Samim Kocagöz Roman Ödülünü, muhteşem bir törenle sahibine ulaştırdı. 1950lilerin Türkiyesini anlatan Eşiktekiler adlı romanıyla yarışmaya katılan ve jüri kararıyla birinci olan Gönül Çatalcalı, düzenlenen törenle ödülüne kavuştu.

Kocagözün belgeseli izlendi
Hikmet Şimşek Sanat Merkezindeki törene; Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, eski Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel, Samim Kocagözün oğlu Şükrü Kocagöz, İzmir Ticaret Borsası (İTB) Meclis Başkanı Barış Kocagöz, Yazar Feyza Hepçilingirler, Yazar-Şair Hidayet Karakuş, Edebiyat Eleştirmeni Hülya Soyşekerci ve yüzlerce edebiyat dostu katıldı. Ödül töreni öncesinde, unutulmaz yazar Samim Kocagözün hayatını anlatan belgesel izletildi. Törenin ardından ise Karşıyaka Belediye Tiyatrosu tarafından, Samim Kocagözün “Islak Ekmek” adlı oyunu da sahnelendi.

Amacımız yeni ‘Kocagözler yetiştirmek
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Bir toplumu kalkındıran ana unsur kültürdür, sanattır. Bu iddiayla yola çıktık ve başarılı işler yaptık. Karşıyaka, sokaklarında sanatı, sanatçıyı, edebiyatı yaşatan bir kent, bizler de KODAyı (Karşıyaka Oda Orkestrası) Türk sanatına kazandıran bir belediyeyiz. Sanata ve sanatçıya sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bunu yaparken de Ulu Önderimiz Atatürkün sözlerini rehber edineceğiz. Amacımız yeni Samim Kocagözler yetiştirmek” dedi.

Edebiyat kuyusuna attığım taştı
Yazar Gönül Çatalcalı da, “Eşiktekiler, 2,5 yıllık bir emeğin ardından edebiyat kuyusuna attığım taştı. Karşıyaka Belediyesinin verdiği bu ödülle, kuyuya atılan o taşın sesini duydum. Geleneksel hale getirilecek olan bu ödülü ilk kez alıyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Emeği geçen herkese teşekkürler” diye konuştu. Eski Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel ise, “Başta belediye başkanımız olmak üzere, sevgili dayım Samim Kocagöze bu onuru layık görenlere teşekkür ediyorum. Dayım, sadece yazdıkları ile değil, sohbetleri ile de unutulmaz deneyimler ve bilgiler bıraktı. Genç kuşakların bu bilgilerden mutlaka faydalanması gerekir” dedi. Şükrü Kocagöz, “Babamın aile toprağı Karşıyakamızda böyle bir ödülle anılması, bizlerde sonsuz mutluluk ve kıvanç sağladı. Gönül Çatalcalıyı da kutluyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık