Kandıra Bezi Üretimi Ko-Mek İle Yaygınlaşacak

MEK ile yeniden hayat bulacak.

Kandıra Bezi Üretimi Ko-Mek İle Yaygınlaşacak
  • 20 Temmuz 2018, Cuma 11:17
MEK ile yeniden hayat bulacak.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK)yaklaşık iki bin yıllık geçmişe sahip olan ancak, unutulmaya yüz tutan Kandıra bezine yeniden hayat vermeye hazırlanıyor. KO-MEK bu amaç çerçevesinde, bünyesinde aynı zamanda istihdama da destek verecek olan “Kandıra Bezi Dokuma Branşı” açtı. Kurs, Eylül ayında faaliyetlerine başlayacak.
Yarım asırdır üretilen Kandıra bezi için dokuma kursu açılacak KO-MEKte hazırlıklar tamamlandı. Bu çerçevede ilk olarak dokuma tezgahları temin edildi. Açılacak kurs öncesinde branşın eğitmenleri de, makine kullanımı konusunda eğitimden geçti. Kursta kullanılacak iplikleri de özenle seçen yetkililer, doğal ve terletmeme özelliğini olan pamuk ve keten iplerin kullanılacağını dile getirdiler.
Öte yandan Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, Kandıra Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan ve Halk Eğitim Müdürü Ayhan Kazancı, Kandıra bezinin yeniden hayat bulmasını sağlayacak olan Kurs Merkezini ziyaret etti. Kandıra Kaymakamı ve beraberindeki heyet kurs merkezindeki makineleri inceleyerek, yetkililerinden bilgi aldı. Kandıra bezinin Kocaelinin yanı sıra Türkiyenin önemli bir değeri olduğu vurgulanan Ünal, kültürel bir değerin yaşatılması için çalışma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.
Kandıra Bezi Dokuma Branşı Eylül ayında başlayacak. Aynı zamanda önemli bir istihdam branşı olan kursa, vatandaşların şimdiden yoğun ilgisi var. Kursa kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar KO-MEKin resmi internet sitesi üzerinden işlemlerini yapabilecek.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık