Kahramanmaraşa 10 Yılda 400 Bin Turist Geldi

Kültür ve Turizm İl Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Kahramanmaraşın coğrafi konumunun olumsuz olmasına rağmen, her yıl turist sayısında önemli bir artış olduğunu söyledi.

Kahramanmaraşa 10 Yılda 400 Bin Turist Geldi
  • 06 Ağustos 2018, Pazartesi 11:21
Kültür ve Turizm İl Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Kahramanmaraşın coğrafi konumunun olumsuz olmasına rağmen, her yıl turist sayısında önemli bir artış olduğunu söyledi.
Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü verilerine göre kente son 10 yılda giren turist sayısının 400 bin olduğu belirtildi. 2008-2018 yılları arası kente her yıl ortalama yüzde 30 oranında ziyaretçi artışı söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, turistlerin günü birlik kaldığını ve kentin coğrafi konumunun zor olması nedeniyle turistlerin ilgisini çektiğini söyledi.
Dışarıdan gelen insanlar için farklı noktalarda yer alan turizm ofislerinin hizmet verdiğini de kaydeden Küçükdağlı, “Kahramanmaraşın merkezinde bulunan bu büro, dışarıdan gelen yabancı misafirlerimize hizmet vermektedir. Burası tamamen kentimize ait müdürlüğümüzün hazırladığı, belediyemizin, meslek odalarımızın, otellerimizin ve kent broşürlerinin bulunduğu irtibat bürolarıdır dedi.
Kahramanmaraşın coğrafi konumu nedeniyle günü birlik ziyaretçi aldığını ifade eden Küçükdağlı, Ama bununla beraber sürekli artan konaklama tesisleriyle birlikte, bu sayı artıyor. Aynı zamanda kültür ve turizm anlamında gezilip görülmesi gereken yerlerin restorasyonu nedeniyle bu artışın doğal olduğunu görüyoruz. Şu anda bu artışlar sayesinde Kahramanmaraşa gelen son 10 yıldaki turist sayısı 350-400 bin civarlarında yer alıyor. Kahramanmaraşta turist sayısı 10 yılda yaklaşık 10 kat arttığını gözlemliyoruz diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık