İefde Yıldızlar Geçidi

İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapsamında yoğun ilgi gören Sinema Burada festivali başladı. Açılış töreninde ünlü oyuncular Suna Selen ve Tamer Levente Onur Ödülü, Berrak Tüzünataç ve Engin Günaydına ise Başarı Ödülü verildi. Sanatçıların ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu takdim etti.

İefde Yıldızlar Geçidi
  • 13 Eylül 2018, Perşembe 10:46
İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapsamında yoğun ilgi gören Sinema Burada festivali başladı. Açılış töreninde ünlü oyuncular Suna Selen ve Tamer Levente Onur Ödülü, Berrak Tüzünataç ve Engin Günaydına ise Başarı Ödülü verildi. Sanatçıların ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu takdim etti.
İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında 18 yıldır düzenlenen Sinema Burada festivali başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen festivalin açılışına ünlü isimler de katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yaptığı açılış konuşmasında, şehirlerde yaşanan ekonomik durağanlığın kültür ve sanatı da olumsuz etkilediğini dile getirerek, Bu nedenle 15 yıldır kentin kalkınması, kentlinin yaşam standartlarının yükselmesinden kendimi sorumlu hissediyorum. Bu sürede Türkiyenin en nitelikli konser salonu Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezini kente kazandırdık. Bu ay sonunda Anadolu coğrafyasının opera sanatı için projelendirilmiş ilk yapısının temelini atacağız. Basmanede ise son derece modern bir tiyatro binası inşa edeceğiz diye konuştu.

Onur ödülü Tamer Levent ve Suna Selenin
18. Sinema Burada festivali kapsamında sinemada emeği geçen isimler de ödüllendirildi. Tiyatro kültürünün yaygınlaşması amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında büyük ses getiren Sanata Evet projesinin de sahibi Tamer Levent, 1977den itibaren ulusal ve uluslararası alanlardaki başarılı oyunculuğu ile 18. Sinema Burada festivalinde erkek kategorisinde Onur Ödülüne layık görüldü. Oyunculuk kariyerine 1960 yılında başlayan ve pek çok ödüle layık görülen Suna Selen ise festival kapsamında ödüllerine bir yenisini daha ekleyerek kadın kategorisinde Onur Ödülünün sahibi oldu. Aldığı ödülün ardından duygularını dile getiren Tamer Levent, aslen İzmirli olduğunu belirterek, böyle bir ödülü hemşehrilerinin önünde almaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Levent, Başkan Kocaoğlunun önümüzdeki günlerde temelinin atılacağını açıkladığı opera binasının kendisini çok heyecanlandırdığını da dile getirdi. Suna Selen ise böyle bir ödülün kendisi için büyük onur olduğunu ifade etti.

Günaydın ve Tüzünataça Başarı Ödülü
1996 yılında sahne tozunu yutmaya başlayan, Otogargara ve Bir Demet Tiyatronun ardından 2005ten itibaren Avrupa Yakası isimli dizide Burhan Altıntop karakteri ile tüm Türkiyeyi kendine hayran bırakan, sonrasında yer aldığı film ve dizi projeleriyle adını duyuran Engin Günaydın, festival kapsamında Başarı Ödülüne layık görülen erkek isim oldu. Festivalin Kadın Başarı Ödülü ise, Organize İşler filmindeki rolüyle sinemaya adım atan, Elveda Rumeli dizisindeki karakteri ile büyük bir çıkış yapan ve son olarak da internet dizisi Fideki Özge rolüyle adından söz ettiren Berrak Tüzünataça verildi. Tüzünataç, 18 yıllık bir geleneğin parçası olmanın kendisi için çok önemli olduğunu belirtirken, Engin Günaydın ise Bu ay İzmirden ikinci defa ödül alıyorum. Yavaş yavaş ben de İzmirli oluyorum. Zaten artık Yeni Foçada kalıyorum diye konuştu. Sanatçıların ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu takdim etti.

Kısa Film Proje Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu
Festival kapsamında düzenlenen 3. Kısa Film Proje Yarışmasının kazananları da açılış töreninde açıklandı. Kısa film alanındaki yönetmen ve yapımcılara destek olması hedeflenen yarışmanın bu yılki birincisi Aylin isimli filmiyle Ozan Yoleri oldu. İkinciliği Alarga filmiyle Soner Sert, üçüncülüğü ise Eksik filmiyle Volkan Budak kazandı.

Dördü galalı dokuz film gösterilecek
Festivalde üç gün boyunca Türk ve yabancı yönetmenlerin dokuz filmi İzmir Sanat Merkezi Büyük Salonda gösterilecek. 13 Eylülde İzmir Sanat Merkezi Büyük Salonda saat 16.30da Fatih Akının yönetmenliğini yaptığı In the Fade (Paramparça), 18.30da Dede, 21.00de ise yönetmen Ari Asterin Hereditary (Ayin) filmi gösterilecek. 14 Eylül Cuma 16.30da Yönetmen Isabel Coixetın The Bookshop (Sahaf) filmi, 18.30da Daha, 21.00da Yaşar Kemal Efsanesi izleyicilerle buluşacak. 15 Eylül Cumartesi ise 16.30da Robert Guediguianın yönetmenliğini yaptığı La Villa (Deniz Kıyısındaki Ev), 18.30da Güvercin ve 21.00de ise Nuri Bilge Ceylanın yönetmenliğini yaptığı Ahlat Ağacı izlenebilecek. Dede, Güvercin, Daha ve Yaşar Kemal Efsanesinin galası yapılacak. Filmlerin biletleri Biletixten alınabilecek.

Kısa Film Maratonu ilk kez
Festivalin son gününde ise Kısa Film Maratonu düzenlenecek. Bu yıl ilk kez düzenlenen etkinlikte 20ye yakın kısa film gösterilecek. Gösterimlerin ardından filmlerin yönetmenleri ile bir araya gelecek olan sinemaseverler, kısa filmlere dair bilgiler alabilecek.
Geçen yıl Yeşilçam klasiklerinin yer aldığı Sinema Burada Festivali Özel Sergisinde bu yıl da özel bir çalışma yer alacak. Ethem Onur Bilgiçin film afişlerinin de yer aldığı Karışık Kaset isimli illüstrasyon sergisi, 16 Eylül tarihine kadar İzmir Sanat Merkezinde ziyaret edilebilecek.

Usta isimlerden atölyeler
Oyunculuk ve film yapımı alanlarında iki önemli atölye çalışması yapılacak. Film Yapımı atölyesinde ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylanın pek çok filminin yapımcısı Zeynep Özbatur Atakan, oyunculuk atölyesinde ise ünlü oyuncu İrem Altuğ ders verecek.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık