Foça Festivali Doludizgin

11. Uluslararası Foça Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali, ikinci gününde her yaşa hitap eden etkinlikleriyle sürüyor.

Foça Festivali Doludizgin
  • 12 Eylül 2018, Çarşamba 9:48
11. Uluslararası Foça Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali, ikinci gününde her yaşa hitap eden etkinlikleriyle sürüyor.

11. Uluslararası Foça Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali, ikinci gününde de renkli görüntülere sahne oldu. Türkiyenin ilk ‘Yeryüzü Pazarı kurucusu Gül Girişmen anısına düzenlenen yemek yarışmasında Foçalı kadınlar, hünerlerini sergiledi. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, jüri üyelerine ve yarışmaya katılanlara emekleri için teşekkür etti. Başkan Demirağ, ‘‘Türkiyenin ilk ve dünyanın 28. ve dünya 1.si ünvanlı ‘Yeryüzü Pazarını Foçamızda kuran, Slow Food Foça Zeytindalı Lideri Gül Girişmen ve onun ilçemize kattıklarını her zaman hatırlayacağız dedi. Foça Belediyesi Yeni Foça Reha Midilli Sosyal Tesislerinde yapılan yarışmada, aralarında tiyatro oyuncusu Rıza Sönmez, yönetmen-yazar Sunar Kural Aytuna ve gazeteci-yazar Bilge Egemenin de yer aldı değerli jüri üyeleri, birbirinden lezzetli yemekleri derecelerken bir hayli zorlandı.

Bağarasında tavla yarışması ve balık-ekmek partisi
Bağarası Köy Kahvesinde yapılan tavla yarışması ve balık-ekmek mangal partisi, çok yoğun ilgi gördü. Balık-ekmek ikramı yapılan vatandaşlar, halk oyunları gösterilerine alkışlarıyla eşlik etti.

Küçük festivalciler unutulmadı
Foça Belediyesi Yeni Foça hizmet binası önünde, Foça Çocuk Kitapları Şenliği ve atölye çalışmaları düzenlendi. Büyük neşe içinde geçen etkinlikte, çocuk kitapları hediye edildi. Seramik sanatçısı Konca Ağaoğlu ve resim sanatçısı Nilgün Pekin, çocuklarla birlikte eğlenceli çalışmalar yaptı. Palyaço ve sihirbazlık gösterileri ile renklenen etkinlik, küçük festivalcileri çok mutlu etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık