Ezo Gelin Projesine Uluslararası Ödül

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Ezo Gelin projesi ve Türk kültürünün korunmasına yönelik katkıları nedeniyle Türk Dünyası Hizmet ödülüne layık görüldü.

Ezo Gelin Projesine Uluslararası Ödül
  • 02 Temmuz 2018, Pazartesi 12:06
Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Ezo Gelin projesi ve Türk kültürünün korunmasına yönelik katkıları nedeniyle Türk Dünyası Hizmet ödülüne layık görüldü.
Azerbaycan Cumhuriyetinin ve Kafkas İslam Ordusunun kuruluşunun 100.yıl dönümü dolayısıyla 4. Uluslararası Türk Kültür Coğrafyasında Eğitim ve Sosyal Bilimler Sempozyumu TURKCESS 2018 Azerbaycanın başkenti Baküde düzenlendi.
Türkiye, Özbekistan, Moğolistan, Rusya, Bulgaristan gibi birçok ülkeden 284 araştırmacının katıldığı ve 15 farklı alanda 239 projenin sunulduğu etkinlikte Oğuzeli Belediyesinin Dokuzyol Mahallesinde gerçekleştireceği Ezogelin-Barak Kültür Evi ve Kır Kahvesi projesi Türk kültürünün korunmasına yönelik katkıları nedeniyle Türk Dünyası Hizmet ödülüne layık görüldü.
Oğuzeli Belediyesi, Türk Tarih Kurumu, Pedagoji Üniversitesi, Bakü Devlet Üniversitesi, Azerbaycan Pedagoji Üniversitesi, Nizami Gncvi adına Edebiyat Enstitüsü, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Biruni Üniversitesi, Yunus Emre Enstitüsü, Türk Dünyası Eğitimciler Birliği ve Uluslararası Kültür ve Dil Araştırmaları Derneği düzenlenen sempozyumda yer alan kurum ve kuruluşlar oldu.
“Meyvesini almaya başladık”
Türk kültürünün korunmasına yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerinin altını çizen Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, “Özveri ile yapılan çalışmaların meyvesini almaya başladık” dedi.
Ezogelin- Barak Kültür Evi ve Kır Kahvesi projesi hakkında bilgi veren Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, “Bu proje ile kültürümüzü yaşatacağız, gelecek nesillere aktaracağız. Türkiye çapında hatta yurt dışında duyulmuş olan Ezogelin efsanemiz var. Bu efsanemizin adını yaşatmak için Dokuzyol Mahallemizde Kalkınma Bakanlığımız ile birlikte Ezogelin ve Barak kültürüne yakışır bir proje başlattık. Geleneksel ve tarihi bir yapı yapacağız. Bu yapının içinde Ezogelin Müzesi ve Kır Kahvesi olacak. Oğuzelimizin tanıtımında da büyük bir rol üstelenecek olan proje ile önemli bir değerimizi tüm milletimize ve dünyaya tanıtmış olacağız” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık