‘Ekmeğe Fısıldayan Kadın Mine Atamandan Cennette İlk Sofra-Bilge Kadın Kitabı

‘Ekmeğe fısıldayan kadın olarak ünlenen postmodern ekmek ustası Mine Ataman, Cennette İlk Sofra-Bilge Kadın kitabında buğday ve ekmekle ilgili bilinmeyenlerin, efsanevi masalların, buğdayın insana, insanın öze dönüşünün anlatıldığını söyledi.

‘Ekmeğe Fısıldayan Kadın Mine Atamandan Cennette İlk Sofra-Bilge Kadın Kitabı
  • 26 Ekim 2018, Cuma 13:03
‘Ekmeğe fısıldayan kadın olarak ünlenen postmodern ekmek ustası Mine Ataman, Cennette İlk Sofra-Bilge Kadın kitabında buğday ve ekmekle ilgili bilinmeyenlerin, efsanevi masalların, buğdayın insana, insanın öze dönüşünün anlatıldığını söyledi.
Postmodern ekmek ustası Mine Atamanın Cennette İlk Sofra-Bilge Kadın kitabı piyasaya çıktı. Kitabını tanıtan Ataman, Türkiyede yaşayan insanların yüzde 80inin neredeyse günlük enerjilerinin yüzde 60-65ine yakınını ekmekle sağladığını belirterek, “Türkiyede ekmek memleket meselesi. Bu işin sağlık yönü ama bir yönü daha var ki oda Anadolu bütün dünyaya buğdayı hediye etmiş bir coğrafya. Mezopotamya dediğimiz dört nehrin sularıyla beslenen topraklardaki buğdaylar, bu kitap aslında onu anlatıyor. Bir kadın Milattan Önce 10 bin yılında Göbeklitepede bir avuç buğdayı toprakla buluşturuyor ve bire bin veriyor. Sonrasında o buğdayla bir lapa yapıyor ve bir sofra kuruyor. O sofra cennette ilk sofra. Çünkü o sofrayla beraber insanoğlu artık yeryüzünde kök salmaya başlıyor” dedi.
Ataman, ilk sofrayla beraber insanoğlunun artık büyümeye başladığını, önce beylikler, krallıklar, şehir devletleri ve en sonunda da modern cumhuriyetlere ulaştığını ifade etti.

Dünyada ekilen buğdayların atası Göbeklitepeden gitti
Dünyada 12 tane buğday gen merkezi olduğunu söyleyen Ataman, bunun 8 tanesinin Anadoluda olduğunu ve şu anda dünyada ekilen buğdayların atasının Göbeklitepeden gittiğini anlattı. Anadoluda Göbeklitepeden başlayan hikayeler olduğunu söyleyen Ataman, “Bu kitap aslında Mısır için Simyacı neyse o bölgeyi bize mistik bir dille anlattı. Bu da aslında Anadolunun ilham veren hikayesinin kaleme alınmış hali” dedi.

Anadolunun milli buğdayları, milli ekmekleri artık dünyayla tanışmalı
Ataman, kitabında buğday ve ekmekle ilgili bilinmeyenlerin, efsanevi masalların, buğdayın insana, insanın öze dönüşünün anlatıldığını vurgulayarak şunları kaydetti:
“Anadolunun milli buğdayları, milli ekmekleri artık dünyayla tanışmalı. Zaten dünyanın varlığını o sağladı. O yüzden de bu ekmekler dünyaya gitmeli. Bu hikayeler dünyayla buluşmalı. Bu kitabın içerisinde işin sağlık boyutu var. Ekmekle ilgili bütün yanlış bilinenler var. Pek çok saklı gerçek var. Hikayesi var. İnsanın değişen, dönüşen hikayesi var aslında. Buğdayın ve ekmeğin içinden çıkarsak ne kalır diye sorarsanız insanın yaşadığı, yaşattıkları bilge kadının öğüttükleri var aslında bu kitapta. Kadın gözüyle hayata bakışı var, öğütler,i nasihatleri var.”

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık