Efeler, 3. Uluslararası Sanat Çalıştayı İle Sanata Doydu

Efeler Belediyesi ‘3. Uluslararası Sanat Çalıştayı düzenledi. 11 ülkeden 12si yabancı, 9 farklı şehirden 13, 5 de yerel sanatçı olmak üzere toplamda 30 sanatçının katılım gösterdiği çalıştay, düzenlenen sergi ve gala yemeği ile son buldu.

Efeler, 3. Uluslararası Sanat Çalıştayı İle Sanata Doydu
  • 10 Temmuz 2018, Salı 17:58
Efeler Belediyesi ‘3. Uluslararası Sanat Çalıştayı düzenledi. 11 ülkeden 12si yabancı, 9 farklı şehirden 13, 5 de yerel sanatçı olmak üzere toplamda 30 sanatçının katılım gösterdiği çalıştay, düzenlenen sergi ve gala yemeği ile son buldu.
Sanata ve sanatçıya önem veren Efeler Belediyesi, geleneksel hale getirdiği uluslararası sanat çalıştayını bu yıl da sürdürdü. Sanat Danışmanlığını Burak Erimin yaptığı çalıştayda Elçin Ünal ve Emel Atalay da küratör görevini üstlendi. Resim ve baskı dallarında; Ukrayna, İngiltere, Makedonya, Fransa, Polonya başta olmak üzere 11 ayrı ülkeden ve ülkemizden toplamda 30 sanatçının katıldığı çalıştayda sanatçılar 5 gün boyunca Saklı Bahçede hünerlerini sergiledi. Sanat Çalıştayı Milli Aydın Bankası Kültür Merkezinde düzenlenen sergi ve ardından verilen gala yemeği ile final yaptı.

Sanatçıların eserlerinden oluşan serginin açılışında konuşan Çalıştay Sanat Danışmanı Burak Erim, “Çalıştayımız sanatçılarımızın ortaya çıkarttığı birbirinden değerli 30 eser ile son buldu. Çok verimli bir çalıştay olduğunu düşünüyorum. Sergimiz yaklaşık bir ay kadar süre ile burada sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak. Eserler aynı zamanda diğer illeri de gezecek” dedi.

Sanata önem veren illerden birisinin de Aydın olduğunu kaydeden Çalıştayın Onur Konuğu Prof. Dr. Kıymet Giray, “Sanatı kazanmak, geleceği kazanmaktır. Efeler Belediyesi de düzenlediği sanat etkinlikleri ile büyük bir kazanç sağlıyor. Bu çalıştaylarda yapılan her resim yarın yapılacak olan bir müzenin temelini oluşturur” ifadelerini kullanarak sanata verdiği önemden dolayı Belediye Başkanı M. Mesut Özakcana teşekkür etti.

Resim sanatının insanlık tarihi kadar eski bir sanat dalı olduğunu kaydeden Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Sanata olan ilgi bir medeniyet ölçüsüdür. Bu çalıştayımıza katılan tüm sanatçılarımıza ayrı ayrı emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, ortaya çıkarttıkları eserlerden dolayı tebrik ediyorum. Sergimizin de sanatsever yurttaşlarımız tarafından zevkle ziyaret edileceğine olan inancım ile tüm sanatseverleri sergimize davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Aydının diğer özelliklerinin yanında sanatla da öne çıkan illerden biri olduğunu vurgulayan Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, “Aydın denilince sadece dağlarından yağ, ovalarından bal akan bir memleket akla gelmemeli. Çünkü Aydında sanat ve kültür de var. Aydın kültürel potansiyeli çok yüksek olan bir ilimiz. Latmos Dağlarında milattan önce 5 bin 500lü yıllarda kayalara resmedilmiş örnekler bulabilirsiniz” şeklinde konuşarak Aydının sanatsal anlamda varlığını göstermeye çalışan Belediye Başkanı M. Mesut Özakcanı tebrik etti.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini keserek sergiyi gezen protokol üyeleri eserler ve sanatçılar ile tek tek ilgilenerek eserleri ile ilgili istişarelerde bulundu. Öte yandan Bangladeşli Kazı Sahid, Başkan Özakcana çalıştay boyunca resmettiği portresini hediye etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık