Dünyanın En Küçük Kuran-I Kerimi Kuşadasında Sergileniyor

Dünyanın en küçük el yazması Kuran-ı Kerimi Kuşadasında açılan Türkiyenin ilk mikro-minyatür sergi alanında görücüye çıktı.

Dünyanın En Küçük Kuran-I Kerimi Kuşadasında Sergileniyor
  • 18 Ekim 2018, Perşembe 9:30
Dünyanın en küçük el yazması Kuran-ı Kerimi Kuşadasında açılan Türkiyenin ilk mikro-minyatür sergi alanında görücüye çıktı.
Türkiyenin ilk, dünyanın ise üçüncü mikro-minyatür sergi alanı Kuşadasında açıldı. Türkiyenin tek gubari hat sanatçısı olan Necati Korkmaz tarafından Kuşadası Belediyesinin katkılarıyla Kalekapısında açılan mikro-minyatür sergi alanında sadece mikroskop ve büyüteçler aracılığıyla görülebilen eserler sergileniyor. Kuşadası Kale Kapısının üst katında yer alan ve Türkiyenin ilk mikro minyatür sergi alanı olma özelliğini taşıyan sergi alanında Korkmazın 40 eseri sürekli olarak sergilenecek. Korkmaz ayrıca, yılın belirli dönemlerinde sergi alanında canlı performans sergileyecek.

Tilki kılıyla yazıldı
Mikro-minyatür sergi alanında gubari hat sanatçısı Necati Korkmazın 3,5 yılda yazdığı dünyanın en küçük el yazması Kuranı Kerim sergileniyor. Korkmaz, 1 santimden küçük olan Kuran-ı Kerimi tilki kılıyla çok hijyen bir ortamda geceleri yazarak tamamladığını söyledi.
Yerli ve yabancı ziyaretçiler saç teline, pirinç tanesi, toplu iğne üzerine işlenen ve yazılan yazıları mikroskop ve büyüteç yardımıyla hayranlıkla izliyor.

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık