Dhtden Yeni Oyun, “Bu Da Geçer Ya Hu”

Döşemealtı Belediyesi Halk Tiyatrosunun yeni sezon için hazırlıklarını sürdürüyor. Ekim ayında açılacak sezonun yeni oyunu ise “Bu da Geçer Ya Hu” olacak.

Dhtden Yeni Oyun, “Bu Da Geçer Ya Hu”
  • 17 Eylül 2018, Pazartesi 10:32
Döşemealtı Belediyesi Halk Tiyatrosunun yeni sezon için hazırlıklarını sürdürüyor. Ekim ayında açılacak sezonun yeni oyunu ise “Bu da Geçer Ya Hu” olacak.
Döşemealtı Belediyesi Halk Tiyatrosu (DHT), yeni sezona yeni bir oyunla hazırlanıyor. Genç tiyatro yazarı Uğur Saatçinin eseri “Bu da Geçer Ya Hu” adlı oyun, İstanbulun Kurtuluş Savaşı sırasındaki işgali sırasında geçiyor. Müzikli, danslı komedi oyunu, daha önce Adana ve Trabzon Devlet Tiyatrolarında sahnelenmiş ve büyük beğeni kazanmıştı. Oyunun yönetmenliğini, Antalya seyircisinin daha önce Büyükşehir Belediye Tiyatrosunca (ABT) sahnelenen “Vatan Kurtaran Şaban” ve “Ödenmeyecek Ödemiyoruz” adlı oyunlardan tanıdığı bir isim olan Murat Demirbaş yönetiyor.
“Bu da Geçer Ya Hu” adlı oyunun geleneksel Türk Tiyatrosu özelliklerini taşıdığını belirten yönetmen Demirbaş, “Oyun, Milli Mücadele döneminde İstanbulun işgali sırasındaki direnişi anlatıyor. Güldürü diliyle yapıyor bunu. Dolayısıyla direnişin mizahı da diyebiliriz oyun için” diye konuştu.
Oyunda rol alacak 10 kişilik ekip içinde yer alan, DHT Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan ise yeni sezon için çok iyi bir oyun seçtiklerini söyledi. Ekim ayında ilk gösterimi yapacaklarını belirten Kayacan, “Hatta bu oyun için 29 Ekimde, günün anlam ve önemine de uygun özel bir gala yapmak gibi bir hedefimiz var” dedi.
DHTli oyuncular, yönetmen Murat Demirbaş yönetiminde okuma provalarını sürdürüyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık