Darıca Muşluları Ağırladı

Darıca Belediyesi 10. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Muşlular Derneğinin düzenlediği program ile devam etti.

Darıca Muşluları Ağırladı
  • 06 Ağustos 2018, Pazartesi 17:42
Darıca Belediyesi 10. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Muşlular Derneğinin düzenlediği program ile devam etti.
Programdan önce Muşlular Derneği protokolü Muş ilinin yöresel yemekleriyle ağırlarken, GTO Başkanı Nail Çiler, Muşlular Vakıf Başkanı Dr. Orhan Sami Gültekin ve binlerce vatandaş Muşlular Dernek Gecesine katıldılar. Yöresel sanatçıların söylediği birbirinden güzel parçalarla başlayan gecede programın açılış konuşmasını yapan Muşlular Dernek Başkanı Mehmet Yıldırım, dernek yönetimi olarak kültürlerini tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çalıştıklarını ifade ederken, “Böylesine güzel bir ortamda bizlere kültürümüzü tanıtma fırsatını veren Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacaka ve ekibine teşekkür ediyorum. Herkese iyi eğlenceler diliyorum dedi.
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise herkesi selamlayarak başladığı konuşmasında 1071de Türklerin Anadoluya açılan kapısı olan Muşa selam olsun diyerek Muş ilinin güzelliklerini anlattı. Başkan Karabacak, “Bu gece Muştayız, güneşi, sıcağı, güler yüzlü ve samimi insanları, uçsuz bucaksız ovalarıyla Muştayız bu akşam. Ulu mabetlerin, tarihi şahsiyetlerin şehri Muştayız bu akşam. Selçuklunın izlerini taşıyan güzel şehrimiz, lalesiyle, üzümüyle, Murat Nehriyle, telli turnaların mekanıdır Muş. Ulucamisi, Hacı Şeref Camisi, Alaaddin Bey Camisi, Kesikbaş Türbesiyle Muştayız bu akşam. Kuşkonmazı, uçkunu, lahana dolması, hersesi, kavurmasıyla bir lezzet durağıdır Muş. Bu akşam bütün kültürel özelliklerini tanıma fırsatı buluyoruz Muş ilimizin, gecemize hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyerek konuşmasını tamamladı.
Konuşmaların ardından Başkan Karabacak ve dernek yönetimi tarafından geceye katılan protokol üyelerine plaket takdim edildi. Muş yöresi folklor ekibinin gösterisi büyük beğeniyle takip edilirken, Merdan Yıldırım, Ertuğrul Polat, Cihan Akboğa ve Dilan Aslanın seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla program devam etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık