Çeşme, Germiyan Festivali İçin Gün Sayıyor

Çeşme Belediyesinin 9 Durak 9 Deneyim projesi kapsamında yer alan ve beşinci kez düzenlenecek olan Germiyan Festivali bu yıl da dopdolu içeriğiyle ziyaretçilerine adeta zaman yolculuğu yaşatacak.

Çeşme, Germiyan Festivali İçin Gün Sayıyor
  • 02 Ekim 2018, Salı 11:01
Çeşme Belediyesinin 9 Durak 9 Deneyim projesi kapsamında yer alan ve beşinci kez düzenlenecek olan Germiyan Festivali bu yıl da dopdolu içeriğiyle ziyaretçilerine adeta zaman yolculuğu yaşatacak.
6-7 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan 5. Germiyan Festivalinde Germiyana has geleneksel tatlar stantlarda görücüye çıkacak. Şekeriçi (Damat Kurabiyesi), Kopanisti Peyniri gibi yöresel lezzetlerin atölyeleri, söyleşiler, yerel kültüre ait gösteriler ve geleneksel hale gelen Ekmek Yarışması da festivale renk katacak.
6 Ekim Cumartesi günü saat 10.00da; Germiyanlı üreticilerin kendi ürettikleri ürünlerin satıldığı stantların açılışı ile başlayacak festivalin ilk gününde saat 11.30da Germiyan düğünlerinin değişmez lezzeti olan Şekeriçi (Damat Kurabiyesi) yapım atölyesi ve saat 16.30da Kopanisti Peyniri yapımı atölyesi gerçekleştirilecek.

Festival Korteji saat 13.00de
Renkli görüntülere sahne olan Festival Korteji, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıçın ve festival ziyaretçilerinin katılımıyla, saat 13.00de, Germiyan İlkokulu önünde başlayacak.
Festival kapsamında, saat 14:00de, Köy Kahvesinde Eski Fotoğraflar sergisi, Eski Un Fabrikasında “Eski Araç Gereçler sergisi ve “Suna Erdoğan Resim Sergisi” açılışları gerçekleştirilecek. Saat 15.00de Köy Kahvesinde Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Engin Önen tarafından; Germiyanın Sosyal ve Kültürel Tarihi: Belgeler, anılar ve öyküler söyleşisi gerçekleştirilecek. Festivalin ilk günü, saat 19.30da Germiyan Meydanında gerçekleştirilecek olan Germiyan usulü “Kına Gecesi Sini Töreni” ile son bulacak.

Festivalin ikinci günü de dopdolu
Festivalin ikinci günü olan 7 Ekim Pazar günü saat 11.30da Nokokira isimli mekanda Cengiz Kaya tarafından “Köy Sabunu Atölyesi” gerçekleştirilecek. 12.30da ise Germiyan evlerinin duvarlarına çizdiği desenlerle adını Türkiyede duyuran Nuran Erden, Goca Emine isimli mekanda Taş Boyama atölyesi düzenleyecek. Seferihisar Can Yücel Tohum Takas Merkezi Yöneticisi Aylin Bostan ve İzmir Yerel Tohum Topluluğu Sözcüsü Göknur Yumuşak tarafından gerçekleştirilecek “Tarım zehirleri ve yerli tohumun önemi” söyleşisi ise saat 14.00de Köy Kahvesinde düzenlenecek.

Yarışma sonrası Deniz Polat konser verecek
Ekmeğiyle ünlü Germiyanda, festival kapsamında geleneksel olarak her sene düzenlenen “Ekmek Yarışması” saat 16.00da Germiyan İlkokulu Bahçesinde gerçekleştirilecek. Yarışmada dereceye girenlere ödüllerinin verileceği törenin ardından festival, saat 18.00de yapılacak Deniz Polat Konseri ile sona erecek.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık