Çaycumadan Seyyah Geçti

77 yaşındaki emekli öğretim üyesi Erden Soytürk, her yıl karavanı ile kuzeyden güneye ülkenin tüm sahillerini dolaşıyor. Soytürk, Karadeniz turu sırasında aynı okuldan mezun Çaycumayı ziyaret etti.

Çaycumadan Seyyah Geçti
  • 31 Temmuz 2018, Salı 16:51
77 yaşındaki emekli öğretim üyesi Erden Soytürk, her yıl karavanı ile kuzeyden güneye ülkenin tüm sahillerini dolaşıyor. Soytürk, Karadeniz turu sırasında aynı okuldan mezun Çaycumayı ziyaret etti.
Boğaziçi Üniversitesi emekli öğretim üyesi Erden Soytürk, her yıl karavanı ile kuzeyden güneye ülkenin tüm sahillerini dolaşıyor. Haziran ayında İstanbuldan yola çıkıp Ege ve Akdeniz sahillerini turlayan Soytürk, şimdi de Batumda sonuçlanacak Karadeniz turu yapıyor. Aynı zamanda bir yazar olan Soytürk, mitoloji ile çağdaş hikâyeyi bir araya getiren bir teknikle yol öyküleri yazıyor. “Tosun” adını verdiği karavanıyla yaptığı yolculuklarda ürettiği öyküleri “Tosunun serüvenleri” adıyla bir kitapta toplayacak olan Soytürk, gezi notlarını, birkaç cümle ile olsa da sosyal paylaşım sitesindeki hesabından takipçileriyle de paylaşıyor. Paylaşımlar çoğu zaman tahrip edilen doğal ve tarihi değerlere yakılan iç yakıcı ağıtlar haline dönüşüyor.

Hem geziyor, hem yazıyor
Gezip dolaştığı kentlerin tarihi ve kültürel dokusu ile ilgili araştırmalar yapıp bunlardan öyküler de türeten Soytürk, şimdi de, Karadenizde bir dönem hüküm sürdüğü söylenen mitolojik kavim Amazonlarla ilgili öyküler kaleme alıyor. Pek çok tarihi kaynakta geçen ve Anadoluda, özellikle de Karadenizde yaşadığı iddia edilen Amazonlar, tarihin, en acımasız kadın savaşçıları olarak tanımlanıyor. Görev yaptığı yıllarda Türkiyenin teleskop, büyüteç, lens, prizma gibi optik araçları yapamıyor olmasını kendine dert edinen Soytürk, Boğaziçi Üniversitesindeki görevi sırasında, bunu mümkün kılmak amacıyla, Kandilli Rasathanesine, bir optik araç üretim laboratuvarı kurmuş. Ancak kendisi ayrıldıktan bir müddet sonra laboratuvar devre dışı bırakıldı.
Çaycumaya da kendisi gibi Kabataş Erkek Lisesi mezunu Belediye Başkanı Bülent Kantarcıyı ziyaret için gelen Soytürk, kendisiyle, bir karavan kampingin kurulması konusunda görüş alışverişinde bulundu. İlçede çevre gezisi yaparak incelemelerde bulunan Soytürk, gözlem ve önerilerini Karadeniz turu sonrasında Başkan Kantarcıya bir rapor halinde sunacağını söyledi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık