Bursalıların Bilgi Hazinesi Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri

Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri, 100 bini aşkın materyal sayısıyla Bursalıların bilgi hazinesi haline geldi. Üye sayısı 34 bin 510a ulaşan Nilüfer Belediyesi Kütüphanelerini, 2018 yılının ilk altı ayında 355 bin 622 kişi ziyaret etti.

Bursalıların Bilgi Hazinesi Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri
  • 24 Ağustos 2018, Cuma 10:15
Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri, 100 bini aşkın materyal sayısıyla Bursalıların bilgi hazinesi haline geldi. Üye sayısı 34 bin 510a ulaşan Nilüfer Belediyesi Kütüphanelerini, 2018 yılının ilk altı ayında 355 bin 622 kişi ziyaret etti.
Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri, zengin koleksiyonu ve her geçen gün artan materyal sayısıyla Bursalıların ilgi odağı haline gelmeye devam ediyor. Akkılıç Kütüphanesi, Üçevler Kütüphanesi, Misi Çocuk Kütüphanesi, Şiir Kütüphanesi ve Demirci Kütüphanesi ile hizmet veren Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, 2018 yılının ilk yarısında da binlerce okuru ağırladı. Üye sayısı 34 bin 510u ulaşan Nilüfer Belediyesi Kütüphanelerini, yılın ilk altı ayında 355 bin 622 kişi ziyaret etti.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, toplam 106 bin 83 materyal sayısıyla Türkiyede örnek gösterilen Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü kütüphanelerinin uluslararası veri tabanı EBSCO üyeliği sayesinde de okurların, on binlerce dijital kitap ve bilgi kaynağına ulaşmasına aracılık ettiğine dikkat çekti. Bozbey, yeni bilgi sahibi olmak, araştırma yapmak ve ders çalışmak isteyenlerin de vazgeçilmez adresi haline gelen kütüphanelerde, 40 bine yakın ödünç kitap işlemi gerçekleştiğini açıkladı.
Her yaştan ve kesimden insana kitap okuma alışkanlığını aşılamayı ve yaygınlaştırmayı hedefleyen Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, bu yönde düzenlediği etkinliklerle de binlerce kişiyi hem kitap hem de yazarlarla buluşturuyor. Büyük ilgi gören Kadın Hayata Yakın, Çocuklara Kitap Söyleşileri, Edebi Kazılar, Şairin Şiir Evreni söyleşileriyle okurları, usta yazarlarla bir araya getiren Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri, kitap okumayı özendiren daha birçok etkinlikle de, 7den 70e her yaştan insanı kitapla buluşturdu. Nilüfer Belediyesi Kütüphanelerinin yılın ilk altı ayında 436 oturumda düzenlediği etkinliklere 7 bin 398 kişi katıldı. 8 bin 714 öğrenciyi ağırlayan Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri, Boyun Kadar Kitap Oku etkinliğiyle de 2017-2018 eğitim döneminde 2 bin 435 öğrencinin, 60 binin üzerinde kitap okumasını sağladı.

Kitaplara ulaşıma engel yok
Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğünün, çocukların ebeveynleriyle birlikte katıldığı ve kitapla tanıştığı Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz etkinliği de büyük ilgi görüyor. Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri, engelli bireylerin kitaba erişimini kolaylaştıran projeleri de hayata geçirdi. Görme engelli bireyler için Akkılıç Kütüphanesinde sesli kitap ve Braille alfabesiyle yazılı kitap hizmeti sunan Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü iş birliğiyle de Evlere Kitap Servisi hizmetiyle kitap okumada engelleri ortadan kaldırıyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık