Bolşoy Balesi İlk Kez Aspendosta

Rusya Federasyonu Bolşoy Devlet Akademik Tiyatrosu ilk kez Aspendosa geliyor. 25. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali balenin yıldızlarını ağırlayacak.

Bolşoy Balesi İlk Kez Aspendosta
  • 12 Eylül 2018, Çarşamba 17:01
Rusya Federasyonu Bolşoy Devlet Akademik Tiyatrosu ilk kez Aspendosa geliyor. 25. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali balenin yıldızlarını ağırlayacak.
Rusya Federasyonu Bolşoy Devlet Akademik Tiyatrosu ilk kez Aspendosa geliyor. Dünyaca ünlü sanatçıları, orkestrası ve korosu eşliğinde yarın akşam “Bolşoy Bale Gala Gecesi” adlı muhteşem performanslarını sahneleyecek olan topluluk, dünyanın en bilinen ve klasik bale eserlerinden bir şölenle seyirci karşısında olacak.
Ünlü koreograflar Y. Grigorovihc, M. Petipa, M. Fokin, A. Ratmansky, Vasily Vainonen, Y. Burlaka, S. Vikharev, A. Gorskynin adımları ile seyirci karşısına çıkacak olan topluluk, Çaykovskinin “Kuğu Gölü”, “Uyuyan Güzel”, Chopinin “Chopiniana”, Boris Asafievin “Paris Ateşi”, Adolf Adamın “Korsan”, Leo Delibesin “Coppelia”, Arif Melikovun “Ferhat ile Şirin” gibi klasik beyaz bale eserlerden bölümleri sahneleyecek.

Dünyanın en büyük senfoni orkestrası
Rusyanın en eski bale ve orkestra topluluklarını içinde barındıran Bolşoy Orkestrası aynı zamanda dünyanın en büyük senfoni orkestrası olarak da tanınıyor.
Baş dansçı ve aynı zamanda devlet sanatçısı Ekaterina Shipulinanın yanı sıra topluluğun diğer baş dansçıları Yulia Stepanova ve Maria Vinogradova da Aspendosta seyirci karşısında olacak.
2002 yılında Rusya Federasyonu Onur Sanatçısı unvanına layık görülen, Bolşoy topluluğunun Bale Direktörü Makhar Vaziev, 1995- 2008 yılları arasında Kirov Balesi Direktörlüğü, 2008-2016 yılları arasında da La Scala Bale Direktörlüğü yapmıştı. Sanatçı 2016 yılında Bolşoy Bale Direktörü olarak atandı.
Topluluğun orkestra şefi Pavel Klinichev ise 2001 yılında Bolşoyda kadrolu orkestra şefliği, 2010-2015 yılları arasında da Ekaterinburg Operası baş orkestra şefliği yaptı. Sanatçı 2014 yılından bugüne Mikhailovsky Tiyatrosunda orkestra şefliği görevini sürdürüyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık