Bizimkilerin Cemili İzmirde

Türk televizyon tarihinin en uzun soluklu dizilerinden biri olan Bizimkilerin Cemili Uğurtan Sayıner, İzmir Karşıyakada Uğurtan Sayıner Gösteri ve Sanat Merkezinde tiyatro gösterimi sunuyor. Sokakta yaşları küçük olan kişilerin bile kendisine Cemil diye seslendiğini belirten Sayıner, Bu rol bana yapıştı. Anadolunun en ücra köşesinde de herkes tanıyor. Yaş önemli değil, gençler bile ‘Hoş geldin Cemil ağabey diyor dedi.

Bizimkilerin Cemili İzmirde
  • 15 Ekim 2018, Pazartesi 10:01
Türk televizyon tarihinin en uzun soluklu dizilerinden biri olan Bizimkilerin Cemili Uğurtan Sayıner, İzmir Karşıyakada Uğurtan Sayıner Gösteri ve Sanat Merkezinde tiyatro gösterimi sunuyor. Sokakta yaşları küçük olan kişilerin bile kendisine Cemil diye seslendiğini belirten Sayıner, Bu rol bana yapıştı. Anadolunun en ücra köşesinde de herkes tanıyor. Yaş önemli değil, gençler bile ‘Hoş geldin Cemil ağabey diyor dedi.
1989-2002 yılları arasında 13 yıl boyunca kesintisiz yayınlanan yerli dizi Bizimkilerde usta oyunculuğu ve Sevim koş repliği ile hafızalara kazınan Uğurtan Sayıner, 5 yıldır İzmirde yaşıyor. Adını taşıyan Uğurtan Sayıner Gösteri ve Sanat Merkezinde Şehmus Yığın, Osman Cavcı, Nermin Çiftçi, Sercan Sadi Ekinci, Turgay Çetinkaya ve Ayşe Yakşı ile Koş Cemil Koş Kahkaha Başlıyor isimli kabareyi oynayan Sayıner, aynı zamanda Anadolunun en ücra yerlerine giderek tiyatro yapmaya devam ediyor. Oynadığı dizi biteli yıllar olsa da o dönemlere yetişemeyen gençler tarafından da tanınan Sayıner, aynı apartmanda yaşayan yedi farklı ailenin günlük yaşamı ve birbirleri ile ilişkilerini konu alan Bizimkilerde sarhoş Cemil karakteri ile hafızalara kazınmıştı. 1989 yılından 2002 yılına kadar süren dizi, 15 sezon ve 458 bölüm sürmüştü.

Bizim burada olduğumuzdan kimsenin haberi yok
İzmirde tiyatro yapmaya çalıştığını söyleyen Sayıner, Burası merkezimiz ama bütün Anadoluyu dolaşan Uğurtan Sayıner Tiyatrosu diye tiyatromuz var. Maalesef bizim burada olduğumuzdan kimsenin haberi yok. Haberleri olsa mutlaka kucaklaşacağız ama sanıyorum kimsenin haberi yok. Biz İzmirdeyiz ve hepinizi bekliyoruz diye konuştu.

Gençler bile ‘Hoş geldin Cemil ağabey diyor
Sokakta gören bazı kişilerin Sarhoş, bazılarının Cemil diye seslendiğini dile getiren Sayıner, yaşadığı ilginç anları şu sözlerle anlattı:
Bu rol bana yapıştı. Anadolunun en ücra köşesinde de herkes tanıyor. Yaş önemli değil, gençler bile ‘Hoş geldin Cemil ağabey diyor. Tanınmak beni mutlu ediyor. Bizimkiler dizisi çekildiği dönem İzmitte yaşıyordum. Her gün İzmit-İstanbul yolculuğu yapıyordum. Bir gün aceleyle otobüse yetişmeye çalışırken biri enseme tokat attı. ‘Cemil, Cemil. Gel şu birahaneye de sana nasıl bira içilir göstereyim” dedi. Ben yediğim tokatla kaldım. Uğurtan Sayıner, dizide canlandırdığı karakterin sarhoş olmasına karşın alkolü hiç sevmediğini söyledi.

Bizimkilerde oynayan 23 arkadaşım vefat etti
Bizimkiler dizisinin çok sıcak bir ortam olduğunu ve o günleri unutamadığını ifade eden Uğurtan Sayıner, sözlerini şöyle sürdürdü:
Bu bir ekip işi. Eğer Sevim rolünü oynayan kardeşim olmasaydı Cemil de olmazdı. Bizimkilerde oynayan 23 arkadaşım vefat etti. Neredeyse bir tek ben kaldım. Ben de sıramı bekliyorum. Set ortamımız çok sıcaktı. Özellikle Ercan Yazgan ile dostluğum başkaydı. Ercanın bakışından ne demek istediğini anlıyordum.

Ben silah kullanmayı bilmiyorum
Tiyatro seyircisi günden güne azalsa da tiyatro yapmaya devam ettiğini vurgulayan Sayıner, uzun süre dizi projelerinde yer almaması ile ilgili de, Bir gün bir televizyon programında sordular, ‘Neden sizi bir dizide göremiyoruz? diye. ‘Ben silah kullanmayı bilmiyorum dedim. Şimdiki dizilerde mafya, silah var. Hiç hoş değil yanıtını verdi.

Merkezde çocuk ve yetişkin oyunları ile kurslar yer alıyor
Uğurtan Sayıner Gösteri ve Sanat Merkezi oyuncusu Şehmus Yığın da, Cemil Koş Kahkaha Başlıyor kabare oyunu ile Bir Okul Yaptıralım isimli çocuk oyununu sahneye koyduklarını belirterek şunları söyledi:
Kısmet olursa 29 Ekimde Adana Ceyhandayız. Bunu Mersin, Silifke, Tarsus izleyecek. Bu ülkede tiyatro yapmak zor ama biz şerefle, namusla bu işi yapıyoruz. Uğurtan Sayıner Gösteri ve Sanat Merkezinde çocuk ve yetişkin oyunlarının yanı sıra müzik ve dans ile ilgili pek çok kurs da veriliyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık