Bilgi Kültür Ve Tanıtım Merkezi Mardini Tanıtıyor

Mardin Büyükşehir Belediyesince 3 ay önce oluşturulan Bilgi Kültür ve Tanıtım Merkeziyle turistlere şehrin tarih ve kültürü tanıtılıyor.

Bilgi Kültür Ve Tanıtım Merkezi Mardini Tanıtıyor
  • 24 Ekim 2018, Çarşamba 12:09
Mardin Büyükşehir Belediyesince 3 ay önce oluşturulan Bilgi Kültür ve Tanıtım Merkeziyle turistlere şehrin tarih ve kültürü tanıtılıyor.
Kente gelen misafirlere şehrin tarihi hakkında bilgi vermek için Cumhuriyet Meydanında kurulan merkezde yerli yazılımlar aracılığıyla Mardin Ar ismiyle artırılmış gerçeklik uygulaması başlatıldı. Uygulama sayesinde şehrin tarih ve kültürünü yansıtan 22 yapı üç boyutlu fotoğraf ve videolarla tanıtılıyor. Merkezde bulunan şehrin tarih ve kültürüne ait eşyalar gelen turistlere anlatılıyor. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, masal şehir Mardinin tanıtımı için birçok çalışmaya imza attıklarını aktararak, “Dinlerin, dillerin ve kültürlerin yüzyıllardan beridir bir arada ve kardeşçe yaşadığı kadim şehir Mardinin tarihi güzelliklerini, şehre gelen misafirlerimize tanıtmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi olarak birçok çalışmamız oldu. Bunlardan bir tanesi de, Bilgi Kültür ve Tanıtım Merkezi oldu. Yaklaşık 3 ay önce oluşturduğumuz merkezimizde ziyaretçilerimizi, şehrin kültürü, tarihi ve gelenekleri hakkında bilgilendiriyoruz” dedi.
Turizm anlamında bölgede ilk defa artırılmış gerçekliği merkezde kullandıklarını aktaran Yaman, “Tamamen yerli olan yazılımı merkezimizde kullandık. Bu sayede misafirlerimiz de hiç görmedikleri tarihi mekanlar hakkında hem bilgi sahibi oluyor hem de merak uyandırmış oluyoruz. Bu sayede bu tarihi yerli ziyaret edebiliyorlar” diye konuştu.
Huzurun hakim olduğu şehirde turizm artması için bu tür çalışmaların devam edeceğine işaret eden Yaman, “Belediyemizin tüm imkanlarını gençlere, engellilere, kadınlara, öğrencilere ve şehre harcayacağız. Şehrin turizmine harcayacağız” ifadelerinde bulundu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık