Beyşehir Belediyesinden Çanakkale Gezisi

Konyanın Beyşehir İlçe Belediyesi, Avşar Mahallesinde ikamet eden mahalle sakini kadınları Çanakkalede ecdatla buluşturdu.

Beyşehir Belediyesinden Çanakkale Gezisi
  • 10 Eylül 2018, Pazartesi 10:53
Konyanın Beyşehir İlçe Belediyesi, Avşar Mahallesinde ikamet eden mahalle sakini kadınları Çanakkalede ecdatla buluşturdu.
Beyşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından “Beyşehir ecdadla buluşuyor” programları kapsamında düzenlenen Çanakkale gezisine katılan mahalle sakini kadınlar ilçeye döndü.
Avşar Mahallesi Muhtarı Yasin Sümbülün de eşlik ettiği kültür gezisi programına mahalle sakini 52 kadın ve genç kız iştirak ederken, katılımcılar Çanakkalede sırasıyla Kilitlibahir Kalesi, Mecidiye Tabyaları, Havuzla ile Şahin ve Soğanlı Dere şehitliklerini gezdi, dualar okudu. Seyit Onbaşının 215 kiloluk mermiyi tek başına kaldırarak İngiliz denizaltısını batırdığı ve savaşın seyrini değiştirdiği bataryayı da görme imkanı bulan katılımcılar, Seddül Bahir, Ezineli Yahya Çavuş Şehitliği, abide, meçhul asker anıtı, 57.Alay Şehitliği, Conkbayırı, Truva Atını ziyaret ederek bundan tam 103 yıl önce yazılan kahramanlık destanının sıcaklığını koruyan hatıralarını görme imkanı buldu. Katılımcılar Çanakale içinde “Aynalı Çarşı” türküsü ile tanınmış olan kapalı çarşı Aynalı Çarşıyı da gezdi.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun yaptığı açıklamada, “Beyşehir Ecdadla Buluşuyor” kapsamında gerçekleştirecekleri gezi programlarının önümüzdeki günlerde de kesintisiz olarak süreceğini belirtirken, bundan sonraki gezi programlarına başta öğrenci grupları ve gençler olmak üzere toplumun değişik kesimlerinden hemşerilerini de dahil edeceklerini belirtti. Özaltun, gezi programlarına katılmak isteyenlerin Beyşehir Belediyesindeki Ak Masa Birimine başvurarak kayıt yaptırması gerektiğini söyledi. Amaçlarının bu toprakların kolay vatan olmadığını Beyşehirde yaşayan Eşrefoğlunun torunları olan gençler ile hemşerilerinin temiz yüreklerine yerleştirmek olduğunu belirten ve güçlü Türkiyeyi kuracak olan yeni nesillerin atalarının kahramanlıklarını hissetmeleri gerektiğini vurgulayan Özaltun, “Türk çocuğunun ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacağına inanıyoruz. Vatanımızın tapusu büyük Türkiyenin gerekçesi şehitlerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz” ifadelerini kullandı.
Avşar Mahallesi Muhtarı Yasin Sümbül ile geziye katılanlar kendilerini Çanakkalede ecdatla buluşturan Beyşehir Belediyesine teşekkür etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık