Antalya Yeni Bir Festivale Ev Sahipliği Yapıyor

Antalyanın mitolojik zenginliklerinin edebiyatla tanıtılacağı Uluslararası Olympos Kültür ve Edebiyat Festivali 7 Eylül Cuma günü gerçekleştirilecek açılış töreni ile Olympos Antik Kentinde başlıyor.

Antalya Yeni Bir Festivale Ev Sahipliği Yapıyor
  • 04 Eylül 2018, Salı 13:05
Antalyanın mitolojik zenginliklerinin edebiyatla tanıtılacağı Uluslararası Olympos Kültür ve Edebiyat Festivali 7 Eylül Cuma günü gerçekleştirilecek açılış töreni ile Olympos Antik Kentinde başlıyor.
Tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve mitolojik efsaneleriyle kültür turizminin de önemli merkezlerinden olan Antalya, yeni bir festivale ev sahipliği yapıyor. Antalya Valiliği ile Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) işbirliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle gerçekleşecek festival, 3 gün sürecek. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel “Bu yıl ilki düzenlenen festivalin, kültür ve edebiyatın sürükleyici ve sürdürülebilir etkileriyle gelecek yıllara temel ve örnek oluşturacağını düşünüyorum. Yıl boyunca Antalyanın antik kentlerinde dinletiler de düzenlemesi planlıyoruz” dedi.
Uluslararası bir kültür festivali
Uluslararası Olympos Kültür ve Edebiyat Festivali, Antalyadaki antik kentleri, tarihi ve arkeolojik zenginlikleri kültürel etkinliklerle yaşatmayı amaçlıyor. Festival, Olympos Antik Kenti, Rhodiapolis Antik Kenti ve Akdeniz Üniversitesi Adrasan Sosyal Tesisleri yerli ve yabancı, şair, yazar ve sanatçıları konuk edecek. Arnavutluk, Güney Kıbrıs, Hindistan Hollanda, Makedonya, Sırbistan, Slovenya, Mısır, Yunanistandan gelen toplam 10 yabancı şaire, Antalya ve Türkiyenin çeşitli yerlerinde yaşayan toplam 20 şair eşlik edip, antik kentlerde birlikte şiir okuyacak, müziğin büyülü sesi Antik Kentlerde yankılanacak.
Kültür ve edebiyat şöleni
7 Eylül Cuma günü uzman arkeologların Olympos Antik Kentini tanıtımının ardından 15.00te festivalin resmi açılış yapılacak. Açılışın ardından Olympos Antik Kenti Mansiyo (Antik Pansiyon) Binası önünde Antalya Büyükşehir Belediyesi Nostaljik Müzik Topluluğu ve yerli-yabancı şairlerin şiir dinletisi gerçekleştirilecek. 10 Eylül tarihine kadar çeşitli etkinliklerin yer alacağı, Olympos ve Rhodiapolis Antik Kentlerinde gerçekleşecek festivalde ayrıca; fotoğraf, resim ve seramik sergileri, şiir dinletileri, Antalya Büyükşehir Belediyesi Yeşilçam Müzikleri Topluluğu konseri, Yanartaşta şiir dinletisi gibi keyifli etkinliklerle bir kültür ve edebiyat şöleni yaşanacak.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık