Ani Ören Yerine Yoğun İlgi Görüyor

Arpaçay nehri kenarında konumlanan ve kuruluşu milattan önce 5 bin yıllarına dayanan Ani Örenyeri yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Ani Ören Yerine Yoğun İlgi Görüyor
  • 08 Ekim 2018, Pazartesi 15:25
Arpaçay nehri kenarında konumlanan ve kuruluşu milattan önce 5 bin yıllarına dayanan Ani Örenyeri yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.
Türkiye-Ermenistan sınırında yer alan, antik şehir Ani Örenyerinin ziyaretçi sayısındaki artışa Aninin UNESCO Dünya Miras Listesine girmesi de etken oldu.
“Dünya Kenti”, Binbir Kilise, “Medeniyetler Beşiği” ve 40 Kapılı Şehir olarak da adlandırılan, 961-1045 yılları arasında Pakraduni Hanedanlığı döneminde Ermeni hükümdarlarına başkentlik yapan, 11. ve 12. yüzyıla ait İslam mimarisi eserlerini de bünyesinde barındıran antik şehir, ziyaretçilerini adeta büyülüyor.
İlk yerleşimin milattan önce 3 binli yıllara dayandığı ve Saka Türkleri, Sasaniler, Bagratlı Krallığı, Bizanslılar, Şeddat Oğulları Beyliği, Anı Gürcü Atabeyleri, Harzemşah Devleti, İlhanlılar, Selçuklular, Karakoyunlular, Akkoyunlular, Osmanlı Devleti ile Rusların hüküm sürdüğü Ani, özellikle UNESCO Dünya Mirası Listesine alındıktan sonra bölgeye çok sayıda turist çekmeyi başardı. Kurulduğu günden bu yana 23 medeniyete ev sahipliği yapan, aynı zamanda Kafkaslardan Anadoluya ilk giriş kapısı olan Ani, ziyaretçileri cezbediyor.
Karsa gelen yerli ve yabancı turistler Ani Örenyeri ziyaretinin ardından Kars Kalesi, Kümbet Cami, Harakani Türbesi, Tarihi Hamamlar, Taş Köprü, Çıldır Gölü ve son olarakta Sarıkamışı gezerek kentten ayrılıyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık