Amatör Fotoğrafçılar Deklanşöre Ara Güler İçin Bastı

Efeler Belediyesi Efeler Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile açılan Fotoğrafçılık Kursu kursiyerleri fotoğraf çekimlerini Ara Gülerin anısına gerçekleştirdi.

Amatör Fotoğrafçılar Deklanşöre Ara Güler İçin Bastı
  • 19 Ekim 2018, Cuma 17:31
Efeler Belediyesi Efeler Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile açılan Fotoğrafçılık Kursu kursiyerleri fotoğraf çekimlerini Ara Gülerin anısına gerçekleştirdi.
Ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Gülerin geçtiğimiz gün gelen vefat haberi fotoğraf sanatçılarını derinden üzdü. Gülerin vefat haberini alan Aydının Efeler ilçesindeki kursiyerler günler öncesinden planladıkları fotoğraf çekimlerini Ara Gülerin vefatı üzerine Gülerin anısına yapmaya karar verdi. Güler için toplanan amatör fotoğrafçılar en güzel kareyi yakalayabilmek için adeta birbirleri ile yarıştı.
Kurs Eğitmeni Selda Yücedağ, Ara Güler, 1964 yılında bir baraj açılışı için bölgeye gazeteci olarak giden Ara Güler açılıştan dönerken yolunu kaybeder ve Aydının Geyre beldesine bu şekilde tesadüfen giden Ara , orada köylülerin tarihle iç içe yaşadıklarını görür ve orada bir takım fotoğraflar çeker. Çektiği fotoğrafları Time dergisine gönderir ve fotoğraflar bir anda dünyanın ilgi odağı haline gelir.Amerikadan gelen arkeologlar Geyrede araştırma yapmaya başladıklarında, gözlerine inanamazlar. Burası binlerce yıl önce kaybolan o mükemmel antik çağ başkenti Afrodisiastır. İlimizdeki bir tarihi alanın ortaya çıkartılmasını sağlayan ve çektiği fotoğraflarla bizlere ilham veren büyük ustanın vefatı bizleri fazlasıyla üzdü. Bizler de fotoğraf çekimimizi Gülerin vefat haberi üzerine kendisine adamaya karar verdik. Kendisine Allahtan rahmet, tüm sanatseverlere başsağlığı diliyoruz dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık