Alanya Belediye Tiyatrosu Kıbrıs Turnesinde

Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının düzenlediği, 5.Şehir Tiyatroları Buluşmasından dönen Alanya Belediye Tiyatrosu, Kıbrıs turnesine gitti.

Alanya Belediye Tiyatrosu Kıbrıs Turnesinde
  • 30 Ekim 2018, Salı 12:25
Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının düzenlediği, 5.Şehir Tiyatroları Buluşmasından dönen Alanya Belediye Tiyatrosu, Kıbrıs turnesine gitti.
Lefkoşa Hayali Sanatın davetlisi olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde bu yıl ilk kez düzenlenen “Lefkoşa Sahne Sanatları Festivali”ne katılan Alanya Belediye Tiyatrosu, 4 yetişkin, 1 çocuk oyunu olmak üzere toplam 5 oyunla seyirci karşısına çıkacak. 1-11 Kasım tarihleri arasını kapsayan Kıbrıs Turnesi, aynı zamanda Belediye Tiyatrosunun ilk yurtdışı turnesi olacak.
Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının düzenlediği 5.Şehir Tiyatroları Buluşması kapsamında, 23-24 Ekim tarihlerinde Adana Turnesine giden Alanya Belediye Tiyatrosu, iki muhteşem oyunla Adanalı seyircilerle buluştu.
Tennessee Williamsın yazdığı Sırça Biblolar ve Haldun Tanerin yazdığı Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım adlı oyunla izleyici karşısına çıkan Alanya Belediye Tiyatrosu, Adana tarihinde bir ilke imza atılmasına da vesile oldu.
Devlet Tiyatroları- Devlet Opera ve Balesi Rejisörü ve Alanya Belediyesi Sahne Sanatları Direktörü Murat Atak, “Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından davet edildiğimiz turne muhteşemdi. ‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım adlı oyuna ilgi büyüktü. Adana tarihinde ilk kez 400 kişilik salon 700 seyirci ile doldu taştı” dedi.
Rejisör Murat Atak, bir de hatırlamada yaparak 5. Şehir Tiyatroları Buluşmasına, ‘onur konuğu olarak 4.kez katıldıklarını söyledi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık